11 estratègies per publicar i promocionar la nostra obra utilitzant Internet

El web del servei d’autopubliació online de llibres Budok es va fer ressò d’un article d’Eduardo Perezchica on dóna 11 consells per promocionar la nostra obra a Internet. Les onze estratègies resumides serien:

 1. Integrar la descàrrega de la nostra obra al nostre web o blog. Per exemple es pot posar a la columna de la dreta un enllaç que porti als nostres lectors a la pàgina on es podran descarregar l’obra.
 2. Crear un web específic per l’obra (o un blog). Si obrim un web per al nostre llibre estarem fent una magnífica promoció del mateix a Internet.
 3. Oferir la nostra obra en diferents formats. Està molt bé que l’obra es pugui descarregar en format PDF, però no et quedis només aquí. Ofereix-lo en format Word, OpenDocument, HTML….
 4. Elegir els drets d’autor sobre l’obra. Si l’obra es publicarà a Internet és molt recomanable elegir una llicència Creative Commons.
 5. Posar la nostra obra disponible en altres webs. Hi ha molts webs que ofereixen la possibilitat de penjar la nostra obra per tal de tenir-la disponible en multitud de catàlegs online, per tal que el nostre llibre arribi a més gent.
 6. Comunica a amics i coneguts l’existència de la teva obra. A través del correu electrònic, del teu bloc, de la xarxa Facebook, Twitter…
 7. No t’oblidis de la promoció al món real. Fes presentacions de la teva obra, participa en conferències, xerrades, col·loquis….
 8. Demana a altres persones que parlin de la teva obra. Ofereix la teva obra a d’altres blocaires per que n’opinin, sense por a les crítiques.
 9. Crea comunitat.
 10. Utilitza altres mitjans. Fes mà de vídeos, àudios i d’altres recursos per arribar a més públic. YouTube és un bon lloc per promocionar-te.
 11. Utilitza la creativitat de la gent de Bubok.

Podeu llegir l’article complet ací.