Alcalde omnipotent

Arriba un punt en que un es cansa de veure com el seu ajuntament es gasta monstruositats de diners, de tots els contribuents, en grans celebracions, conferències de lluïment del senyor alcalde, revistes propagandístiques absurdes, inauguracions amb cava i panellets, visites d’obres, col·leccionables surrealistes al diari del poble (com serà la Terrassa del 2025, socialista potser?) etc… I tot per pur màrqueting del senyor alcalde i la seva banda de seguidors i llepaculs.
Tenim un alcalde, a Terrassa, que per inaugurar, és capaç de baixar fins a les clavegueres per tallar la cinta daurada (25 de maig de 2010). Aquest alcalde és el que no té cap problema en dir que el seu govern ha gastat més de deu milions en obres en els darrers dos anys. A mi no em surten els números: 10 milions d’euros són mols diners i jo no veig els resultats per enlloc.
No els preocupa, estimats lectors, aquesta obsessió que tenen els alcaldes amb les obres? Potser tenen somnis eròtics amb el ciment, el totxo i els obrers lleugers de roba? O potser tenen tòrrides relacions amb les promotores i grans constructores del país? Tornant a Terrassa: pensin que aquests 10 milions d’euros han anat a parar a les butxaques dels especuladors que ens han portat a la crisi. Un bon premi. No està malament.
A qui beneficia la febre constructora dels ajuntaments? Per què, com afirma Javier Marías, cal gastar diners en absurditats?

En medio de la penuria, los festejos organizados por los Ayuntamientos no hacen sino proliferar, y todos cuestan dinero: no hay ciudad ni día en que no se celebre alguna costosa chorrada: festivales de música incesantes, maratones en pleno centro, “mejillonadas”, teatro callejero y cuanto se les ocurra. Serán para distraer al parado y entorpecer a los que aún trabajan. Para disminuir la productividad, que es excesiva.

L’alcalde de Terrassa, amo i senyor d’un canal de televisió, una ràdio, diversos mitjans de comunicació digitals, una revista en paper i un diari (privat però amic), ho té tot per sortir a diari en els mitjans. Publicitat gratuïta pagada per tots els contribuents. Només li falta celebrar festes privades i ballar el bunga bunga.