Ara és TV3 qui obre el seu arxiu

Feia setmanes que se sabia però fins fa un parell de dies no s’ha obert definitivament l’arxiu de vídeos a Internet de TV3, el conegut com servei 3alacarta. TV3 va ser una de les primeres televisions de l’estat, al 2004, en oferir un servei de vídeo a la carta a Internet, però com tots en un primer moment, ho va fer sota pagament. Ara obren l’arxiu a tots els internautes però hi trobo a faltar moltes coses. Diu el comunicat que ha emès la cadena pública que disposen d’un catàleg de més de 75.000 vídeos, que s’incrementa cada setmana amb 600 vídeos més.
Si analitzem aquest servei, podem dir d’entrada veig que trobar un vídeo al web de TV3 és extremadament difícil. Tret dels vídeos dels darrers dies, la resta estan massa amagats en pàgines interiors de difícil accés. A més es va dir que hi hauria la possibilitat d’exportar els vídeos de TV3 a qualsevol pàgina web (com es pot fer amb els vídeos publicats a YouTube) però de moment aquesta opció no la trobo per enlloc, suposo que serà qüestió de dies que la incorporin.
El pas que ha fet TV3 és el correcte, i va en la línia de les decisions que ja han pres altres corporacions de televisió, però TV3 hauria d’haver previst en el moment d’obrir el seu arxiu un canvi important en el disseny del web per tal de fer més fàcil la seva consulta, de forma semblant a la que va fer La Vanguardia el mes passat quan va obrir la seva extensa hemeroteca.