Assumpta Escarp, la demòcrata

L’Ajuntament de Barcelona està ple de demòcrates. Aquests dies anem coneixent els detalls de la trama mafiosa a Ciutat Vella, que es dedicava a extorsionar, amenaçar i assenyalar amb el dit a l’ex-regidora del Districte Itziar González i al seu equip de col·laboradors (informació recollida a La Vanguardia del 7 d’octubre de 2010). Segons la […]
Imatge destacada

| Publicat el 10/10/2010

Assumpta Escarp
Assumpta Escarp, de l’equip de govern del PSC

L’Ajuntament de Barcelona està ple de demòcrates. Aquests dies anem coneixent els detalls de la trama mafiosa a Ciutat Vella, que es dedicava a extorsionar, amenaçar i assenyalar amb el dit a l’ex-regidora del Districte Itziar González i al seu equip de col·laboradors (informació recollida a La Vanguardia del 7 d’octubre de 2010). Segons la notícia del diari del Grup Godó “Itziar González, que se ha personado como acusación en este caso, fue víctima de tal acoso, con amenazas de muerte incluidas y un allanamiento de su domicilio al parecer por presuntos miembros de la trama corrupta, y debió ser protegida por agentes de la Guardia Urbana”.
A tot això hem de sumar les declaracions de la tercera tinenta d’alcalde de Barcelona, Assumpta Escarp, el passat dilluns a RAC1, on demanava obertament el tancament de pàgines webs d’informació alternativa, com Kaosenlared.net. La Vanguardia (experta en la manipulació informativa que està fent un excel·lent treball aquestes setmanes d’intoxicació) en la notícia publicada situa el discurs anticapitalista amb l’apologia de la violència. És sota aquesta falsa premissa en la qual es legitima el tancament de pàgines webs com Kaosenlared.
La regidora Escarp explicà a RAC1, entre d’altres coses, això:

– “Antisistema […] hi deu haver molta gent [a Barcelona]. […] Després hi deu haver uns grups organitzats al voltant d’algunes plataformes, com els estudiants de Bolonya. […] El problema més greu és que donin cobertura als violents.”
– “Tinc la sensació que hi havia algun grup […] organitzat, tipus guerrilla urbana.
– “M’agradaria que fos l’última [escaramussa al carrer], però no ens hem d’enganyar i s’ha d’estar molt a sobre d’aquests moviments.”
– “El que acabem de sentir [un fragment d’un escrit del web kaosenlared.org] […] és pura violència i pura delinqüència. Diguem les coses pel seu nom i aïllem-los en aquest sentit.”
– “[Tancar webs com aquests] és un tema que ens haurem de començar a plantejar. Sí, crec que s’han de tancar perquè fan apologia de la violència.”

Primer. Vull expressar el meu suport a Itziar González. El que va viure ella i el seu equip no és propi d’una democràcia, sinó d’un sistema dictatorial i mafiós. Els culpables han de ser castigats i apartats de tota responsabilitat política. Em costa creure com encara cap responsable polític de l’Ajuntament de Barcelona ha demanat perdó públicament a la Itziar. Queda ja perfectament demostrat que el PSC actua a l’Ajuntament de Barcelona com una organització mafiosa perfectament organitzada. Esperem que siguin expulsats per la ciutadania properament.
Segon. També vull expressar el meu suport als companys i amics de Kaosenlared i de la resta de pàgines webs assenyalades per la regidora Escarp i els mitjans de comunicació. La democràcia espanyola i els demòcrates de tota la vida són experts en tancar mitjans de comunicació. Ja ho van aconseguir amb Egunkaria. “Sírvale de consuelo, porque en lo de cerrar Kaos en la Red se va a quedar con las ganas.”