El teu blog com a carta de presentació

Un blog, com a mitjà d’expressió que és, pot esdevenir una bona carta de presentació personal a Internet. Els qui dediquem un estona del nostre temps a mantenir-ne un estem realitzant una tasca que sovint passa inadvertida però que ens pot ser de molta utilitat (de vegades però pot jugar en contra nostra, tal com explicarem): la creació d’una potent carta de presentació personal.
Avui en dia no hi ha res més senzill que cercar referències d’una persona determinada a Internet utilitzant eines com Google, Yahoo… Buscant-me a mi mateix a Google, apareixen més d’1 milió d’entrades (per sort una part molt petita fan referència a qui escriu). Amb aquest senzill gest qualsevol persona pot arribar a conèixer el meu perfil personal a la xarxa. Depenent de l’ús que en fem de les xarxes socials s’ens pot arribar a trobar a Facebook, Hi5, Tuenti, Twitter i més important en l’àmbit professional als webs LinkedIn i Xing (en parlava aquí). Amb molt poc temps i esforços podem saber moltes coses de qualsevol persona amb presència a la xarxa.
Això és precisament el que han començat a fer molts jobs recruiters o departaments de relacions humanes (els qui es dediquen a la contractació de personal) de les empreses. Ara no només es té en compte el nostre currículum vitae, sinó que cada vegada és més importància conèixer el perfil complert de la persona aspirant a una feina. Gràcies a les diferents pàgines webs socials existents poden conèixer moltes facetes de la nostra vida: preferències musicals, político-ideològiques, literàries, esportives i el més important, la nostra opinió sobre determinades marques comercials, empreses (mai se sap si en algun moment de la nostre vida digital hem parlat bé o malament del lloc de treball on ara demanem feina)….
Una quantitat d’informació que pot ser de gran interès per les empreses i que ens pot portar més d’un maldecap als sol·licitants de treball. Això és el que expliquen la gent del Blog Salmón a “Si buscas trabajo cuidado con lo que haces en la web“.
Per això els usuaris hem d’aprendre a gestionar el nostre “Jo digital, tal i com en parlava en Genís Roca al seu blog. I hem de ser conscients sobre quina informació volem fer pública a la xarxa. Com sempre hem de fer servir la lògica, saber en tot moment a on estem proporcionant dades personals sensibles i aprofitar-nos de les noves tecnologies per tenir mostrar-nos tal com som. Aprofita i fes que el teu blog esdevingui una bona carta de presentació personal.