Cap a un model propi de persecució dels internautes

El passat dijous 9 d'abril l'Assemblée Nationale francesa rebutjà en votació la llei Hadopi, projecte liderat per Sarkozy que preveia implantar el famós sistema dels tres avisos a aquells internautes que fessin ús de programes d'intercanvi P2P.
Imatge destacada

| Publicat el 12/04/2009

El passat dijous 9 d’abril l’Assemblée Nationale francesa rebutjà en primera instància la llei Hadopi, projecte liderat per Sarkozy que preveia implantar el famós sistema dels tres avisos a aquells internautes que fessin ús de programes d’intercanvi P2P. Tots els internautes donàvem per fet que el Govern espanyol, seguint el model francès, aprovaria un model semblant. Però el rebuig parlamentari al projecte de llei Hadopi ha fet girar full al ministeri espanyol de torn que ara està buscant noves formules per criminalitzar els internautes del país.
Segons recull el web Bandaancha.eu d’informacions provinents del suplement “Mercados” del diari El Mundo, el govern espanyol estaria estudiant implantar multas económicas o bajadas de la velocidad de la banda ancha a los usuarios que reciban varios avisos por descargas P2P. La notícia d’El Mundo desenvolupa força bé aquest tema, per tant, us remeto a la seva lectura per ampliar la informació.

El President Nicolás Sarkozy durant una conferència de premsa
El President Nicolás Sarkozy durant una conferència de premsa

Les ISP de la Unió Europea comencen a emmagatzemar totes les dades dels internautes

En una altra ordre de coses, però seguint parlant d’Internet, ens hem de fer ressò d’una notícia que ha passat totalment desapercebuda a la premsa del nostre país. Ens assabentem d’ella gràcies a diferents blogs i algun mitjà estranger, com la BBC o The Guardian. Es tracta de la posada en marxa el passat dilluns d’una directiva europea que obliga a tots els ISP (proveïdors d’accés a Internet) a emmagatzemar durant 12 mesos tots els correus electrònics que hem enviat, les pàgines web que hem visitat, les trucades realitzades a través de la xarxa (per exemple amb Skype) entre d’altres.
Com explica el blog Geekets la directiva europea es va aprovar després dels atacs terroristes que patí Londres al 2005. Des d’aquella data alguns IPS i empreses de telecomunicacions s’han resistir a aquestes propostes, perquè els suposen uns grans costos econòmics, mentre que alguns països de la UE estan obertament en contra de la directiva.
Poc a poc els nostres governs estan desmantellant els pocs espais de llibertat que ens quedàvem. Avui els internautes som una mica menys lliures.