Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat

Aquestes vacances he tingut l’ocasió de visitar la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, oberta al públic l’any 1997. Feia molts anys que teníem pendent aquesta visita perquè anteriorment ja havia vist el Teatre-Museu de Figueres i al Castell de Púbol i tan sols ens quedava la casa de Portlligat per veure tots els indrets on Salvador Dalí va viure i desenvolupar la seva carrera artística. La casa de Portlligat és dels tres indrets el lloc més especial, perquè aquí és on va viure més temps el pintor i on tenia el seu taller a més de ser el millor lloc per entendre bé l’univers de Dalí. En si tota la casa és un museu de l’extravagància i el surrealisme.
La visita, que dura uns 45 minuts aproximadament, es realitza en petits grups de 10 persones. Al llarg del recorregut el personal del museu et va explicant la història de les diferents estances: el taller del pintor (amb unes vistes impressionants al port de Port Lligat), la biblioteca, les habitacions-dormitori i la zona del jardí i la piscina. La casa està decorada amb multitud d’objectes varis: des de regals que li van fer a Dalí a peces que el mateix pintor va anar dissenyant i comprant al voltant del món. En la decoració de la casa va jugar un paper molt important la seva dona, Gala.

Entrada al Castell de Púbol (20/08/1998)
Entrada al Castell de Púbol (20/08/1998)

 
Entrada a la Casa-Museu (21/08/2008)
Entrada a la Casa-Museu (21/08/2008)

Vaig poder gravar en vídeo tot el recorregut per la casa. En quant el tingui enllestit el penjaré perquè tots vosaltres en pugueu gaudir. Llàstima que a les fotos que vàrem fer no s’aprecien prou bé els detalls de la casa. Val a dir que la visita és molt recomanable, però abans haureu de reservar perquè sinó no podreu entrar.