Pressions a Europa per aturar el Programari Lliure

Gràcies a un tweet de Ricardo Galli (de Meneame.net) ens arriba la informació que Wikileaks ha filtrat un informe on s’explica com la Unió Europea vol aturar l’avenç del Programari Lliure (open source en anglès). Què ha filtrat exactament Wikileaks?

Programari lliure
Programari lliure

Un arxiu amb una versió revisada del projecte de l’estratègia del Software Lliure a la UE amb l’entrada de Jonathan Zuck, president de l’Associació per a la Tecnologia Competitiva, una organització amb forts vincles amb Microsoft.
L’arxiu és un projecte d’un grup d’experts format per la Comissió Europea. Aquesta comissió està dividit en grups de treball (drets de propietat intel·lectual, programari lliure, la vida digital, etc) La ACT i Comptia han estat infiltrats en cada grup de treball, fins i tot el de codi obert (WG 7). Ells estan fent el millor que pot per ofegar qualsevol iniciativa que no només promogui el Programari Lliure a Europa, sinó també que podria ajudar a Europa a crear un sector reeixit de programari europeu.
L’audiència d’aquest document podria ser periodistes que estiguin interessats en conèixer més sobre com els grups de pressió de tot tipus influeixen en les institucions europees. ACT és clarament una organització dels EUA amb llaços amb Microsoft. Les verificacions poden no ser fàcils ja que aquest és un projecte intern. El millor contacte pot ser personal de la comissió: Lars.PEDERSEN @ ec.europa.eu; Michel.Lacroix @ ec.europa.eu
S’ha filtrat ja que és important que el públic sàpiga com la política està influenciada per grups de pressió que són, precisament, en el marc del control legal de la Comissió Europea. La urgència de la publicació d’aquest document és real en el sentit que la pressió externa que fan sobre la Comissió per a “netejar les comissions” o almenys donar un crèdit menor a la tasca d’aquest grup de treball.

Descarregar document filtrat per Wikileaks