Documental: ¡Copiad, malditos!

Fa uns mesos La 2 va emetre un interessant documental, ¡Copiad, malditos!, del director Stéphane M. Grueso, sobre els problemes derivats de la propietat intel·lectual, els reptes que presenta la xarxa i les alternatives que existeixen per lluitar contra les limitacions que representen les llicències de copyright.
Imatge destacada

| Publicat el 30/05/2011

Fa uns mesos La 2 de Televisión Española va emetre un interessant documental, ¡Copiad, malditos!, del director Stéphane M. Grueso, sobre els problemes derivats de la propietat intel·lectual, els reptes que presenta la xarxa i les alternatives que existeixen per lluitar contra les limitacions que representen les llicències de copyright.  No és un tema menor. El futur (i present) de la cultura, en l’era digital, passa segons la meva opinió, per la distribució lliure del coneixement que garanteixi un accés igualitari per tothom. Només així el món serà millor i els seus milers de milions de ciutadans tindran les mateixes oportunitats per accedir a la cultura i l’educació.
Un accés universal no necessàriament passa pel tot gratuït. Hi ha d’haver de tot. Obres gratuïtes i d’altres de les que s’hagi de pagar quantitats justes. Es poden establir mesures per permetre que si un autor vol viure de les seves obres ho pugui fer, sempre i quan s’estableixen preus justos. Aquest és un debat molt interessant, mal entès pels polítics i manipulat per la “indústria” cultural.

El director del documental Stéphane M. Grueso
El director del documental Stéphane M. Grueso

Si esteu interessats en saber què és el copyleft, quines llicències Creative Commons són disponibles, o com pren les seves decisions la SGAE, no us podeu perdre aquest documental. El podeu visualitzar directament al web de RTVE o també baixar-lo al vostre ordinador, de forma gratuïta i lliure: