Còrrer per salvar la cadira

Quan tot just s’han començat a destapar els escàndols dels nostres polítics, els nostres representants han agafat la bandera de la regeneració democràtica. Ara tot són presses per presentar-se com els defensors d’una “reforma”, de la que tothom se n’omple la boca, però que ningú explica com hauria de ser. El que no té cap […]
Imatge destacada

| Publicat el 08/11/2009

Quan tot just s’han començat a destapar els escàndols dels nostres polítics, els nostres representants han agafat la bandera de la regeneració democràtica. Ara tot són presses per presentar-se com els defensors d’una “reforma”, de la que tothom se n’omple la boca, però que ningú explica com hauria de ser.
El que no té cap lògica és que els partits majoritaris al nostre país es dediquin a participar d’aquesta cerimònia de la confusió que són els actes d’exhaltació de la bondat de la política. La política és bona si els que la practiquen són bons. Fer actes com els d’avui del PSC, per dir-se a si mateixos que no han de robar, que han de ser honestos, i per recordar-se que la política és un servei temporal, no professional, em fa venir al cap les imatges d’aquell heroi de la nostra infantesa, Alí-Babà  que també tenia molts amics -si no recordo malament eren 40-, i que tenien una professió dubtosa (alcaldes, potser?).
Senyor José Montilla, si vol fer creïbles les disculpes pel cas de Santa Coloma, expliqui’ns per què el senyor Luís García (Luigi) trobava obertes totes les portes dels ajuntaments socialistes metropolitans… quan havia estat expulsat del PSC?
El canari visionari a Alí-Montilla-Babà i els 40 alcaldes!

A tots vosaltres; polítics corruptes, encobridors de lladres, boques comprades, voluntats venudes…A tots vosaltres; polítics que us despengeu ara, pontificant, impertèrrits, que la corrupció és intolerable, que s’ha de corregir, demanar perdó i que, si més no, cal posar-hi esmena, bo i nomenant qualque comissió amb l’objectiu d’estudiar implacables mesures correctores -més endavant, però, quan la cosa es calmi…no prenguéssim mal-. Amagueu, però, miserablement amagueu, que fa anys i panys que tothom sap el que estava passant (vosaltres els primers), El saqueig era de general coneixement. Vosaltres, inànimes com sou, ho heu tapat, encobrit i silenciat tot. No teniu cap credibilitat, doncs, per dirigir-vos al noble poble del Principat de Catalunya; sinó es per dir-li que plegueu!
Els papers d’en Tristany