Elliot Fernandez

Front-End Developer

Crear una comunitat al voltant d'un blog

Escriure un bloc no és una activitat només d’una persona sinó que el bloc té per objectiu crear al voltant d’ell una comunitat de persones que el llegeixen de forma habitual i que interactuen amb l’autor a través dels comentaris. L’autor del bloc ha de promoure un feedback amb els seus lectors per crear aquesta […]

Elliot Fernandez | Posted on 12/04/2008

Escriure un bloc no és una activitat només d’una persona sinó que el bloc té per objectiu crear al voltant d’ell una comunitat de persones que el llegeixen de forma habitual i que interactuen amb l’autor a través dels comentaris. L’autor del bloc ha de promoure un feedback amb els seus lectors per crear aquesta comunitat, seguint una sèrie de recomanacions, com per exemple, les que suggereix Esteban Sanz. En faig un abstracte.
Avantatges, segons Esteban Sanz, de crear una comunitat al voltant del teu bloc:

  • Serà un grau de distinció enfront la resta de blocs. No tots els blocs aconsegueixen tenir una comunitat.
  • La interactivitat atrau lectors i dóna bona imatge (major contingut informatiu del bloc).
  • Afavoreix la interacció de nous lectors al sorgir nous punts de vista als comentaris.
  • Crea lectors fidels que discuteixen i aporten informació al bloc.

Com aconseguir-ho? (l’original, en anglès, a Daily Blog Tips):

  1. El primer pas és demanar la opinió al lector, preguntar al final de les anotacions, demanar punts de vista i opinions, consultar per experiències sobre el tema. Segurament els lectors que tindran coneixement exposaran les seves opinions i a partir d’aquí­ es crearà un nou debat.
  2. Una vegada creada una petita base d’usuaris, se’ls pot proposar, per altres mitjans, respostes a anotacions de determinats temes. És a dir, especialitzar als usuaris segons els temes de les anotacions. Així el teu bloc tindrà usuaris que contestin a dubtes sobre informàtica, polí­tica…
  3. Utilitzar altres eines com xats o fins i tot crear un fòrum. És una bona forma d’atraure persones perquè exposin les seves opinions i dubtes.
  4. Proposa escriure anotacions a alguns dels teus comentaristes. Segurament ho veuran com un gest d’apreci i valoraran la teva actitud aportant una altra perspectiva a les anotacions publicades.
  5. Exposa els resultats dels comentaris. Si es crea un debat interessant en alguna anotació es pot convertir en una nova anotació, a mode de resum.
  6. Avalua les opinions respecte al bloc dels usuaris. No oblidis que es tracta d’una comunitat, tots deuen estar contents amb el teu bloc.

A més s’ha d’afegir aquelles actituds bàsiques per mantenir el funcionament d’un bon bloc: respondre a les preguntes plantejades pels visitants i respondre als seus comentaris.
Font: blog.e-saiz.net