Desinformació o desconeixement total del tema

A través de la periodista i reconeguda blocaire Mercè Molist (web actual) m’assabento que l’associació sense ànim de lucre Guifi.net ha emès un comunicat per puntualitzar i corregir les informacions aparegudes als mitjans de comunicació la setmana passada al voltant de la notícia de la sanció de la CMT a diversos ajuntaments girons pel WIFI […]
Imatge destacada

| Publicat el 07/10/2008

A través de la periodista i reconeguda blocaire Mercè Molist (web actual) m’assabento que l’associació sense ànim de lucre Guifi.net ha emès un comunicat per puntualitzar i corregir les informacions aparegudes als mitjans de comunicació la setmana passada al voltant de la notícia de la sanció de la CMT a diversos ajuntaments girons pel WIFI municipal. Fen una recerca ràpida per Google trobo la notícia publicada a diversos mitjans:

Els ajuntaments han d’anar molt en compte si volen oferir xarxes Wi-Fi entre els veïns. Si volen crear una xarxa oberta, els consistoris s’han de constituir com a operadors de telefonia. Si no ho fan, poden tenir les mateixes conseqüències que han tingut cinc municipis gironins. La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) els ha multat per haver ofert entre els veïns un accés a internet d’alta velocitat mitjançant una xarxa sense fils. Els ajuntaments buscaven cobrir un buit, ja que en les zones on van instal·lar el Wi-Fi, l’accés a la xarxa per part de les operadores era deficient. Tot i això, la CMT els ha castigat per no haver-se convertit en operadors.


El problema de tot plegat és que hi hagut una desinformació o falta de coneixement total pels periodistes que han redactat aquestes notícies. La Mercè Molist ens explica al seu blog que el problema ha vingut al equiparar el wifi municipal (realitzat a través d’una empresa privada que cobre una quota als veïns) amb el wifi lliure que proporciona una comunitat tan important com és Guifi.net. Com que és un tema que desconec, aquest del wifi lliure, no cauré en el mateix error de TV3 i exposaré el que han explicat a través d’un comunicat la gent de Guifi.net:

Manifestar que llegint les resolucions es desprèn clarament que cap dels Ajuntaments sancionats feien xarxa oberta , i que en canvi, havien promogut operadors privats en el seus municipis, i per tant no tenen ni han tingut mai cap relació amb el que es fa a guifi.net , i que el que ha motivat la resolució de procés sancionador és per un defecte de forma i no pas per una prohibició.