Dominis .cat gratuïts per a joves, per quan?

 
Com suggereix l’Enric Canela (bloc) no seria mala idea aprovar a Catalunya un decret per tal que els joves de menys de trenta anys puguin disposar d’un domini gratuït .cat, a semblança del recent aprovat pel govern espanyol pels dominis .es.
D’entrada una mesura urgent si volem potenciar més els dominis .cat seria rebaixar-los de forma substancial. No pot ser que actualment registrar un .cat costi 70 euros. Nosaltres mateixos som els primers en posar una barrera al desenvolupament d’aquest domini que tan ens va costar aconseguir. És possible que hi hagi alguna causa, que desconec, perquè sigui tan car registrar el puntcat. Si algú la sap, li agrairia que l’expliqués.
Quelcom semblant va passar en un primer moment amb els dominis territorials .es, que es van posar en marxa a un elevat preu de registre. Resultat: poca gent registrava el seu domini sota un .es, quedant només reservat per empreses i institucions públiques. Al final van haver de baixar-los de preu i si no vaig errat actualment per menys de 10 euros pots registrar-te’n un. D’aquesta manera els .es s’han començat a veure en webs personals, blocs… I ara amb la mesura aprovada de regalar dominis a menors de 30 anys, veurem els .es fins a la sopa. Serà una mesura per contrarestar l’èxit del .cat?
No seria una bona mesura començar a rebaixar els .cat i fer una campanya de registre gratuït entre els joves?