Dóna'ns de nou les teves dades personals

En un món cada vegada més digital, on tothom té obert perfils a les principals xarxes socials, fins quin punt l'usuari està disposat a facilitar les seves dades personals?
Imatge destacada

| Publicat el 31/05/2011

En un món cada vegada més digital, on tothom té obert perfils a les principals xarxes socials, fins quin punt l’usuari està disposat a facilitar les seves dades personals? Veien les èxits d’algunes xarxes socials, com Facebook, pensaria que una gran majoria de gent no té cap problema en proporcionar tot tipus d’informació personal. Però som conscients dels efectes negatius que això pot tenir? Sabem què en fan de tota aquesta informació les empreses a les que les estem proporcionant les dades? Què passaria si tota aquesta informació s’utilitzés amb finalitats no gaire legals?

La centralització dels serveis posa en poques mans tota la informació i dades d'Internet
La centralització dels serveis posa en poques mans tota la informació i dades d’Internet, incloses les nostres dades personals

 
Als Estats Units els senadors John Kerry i John McCain, han proposat la regulació de tot plegat en la Commercial Privacy Bill of Rights. Es tractaria de defensar els drets dels usuaris en quan a subministradors d’informació sensible a tercers i garantir el lliure accés de les nostres dades per demanar la seva anul·lació, si fos el cas, quelcom que a la legislació espanyola ja existeix (Llei de protecció de dades). L’experiència ens diu, en el cas espanyol, que en l’era digital la legislació actual no és massa eficient. Al Regne Unit el govern treballa en un projecte anomenat “Mydata“. I en què consta? El ciutadà britànic disposaria d’un registre únic electrònic on poder consultar quines empreses tenen dades nostres. D’aquesta manera ràpidament podries saber quines empreses tenen dades nostres i poder exercir el nostre dret de cancel·lació, si ho volguéssim. Aquesta registre estaria en mans del govern. Es podria veure com una intromissió del govern a la vida privada dels ciutadans? Potser si. I si aquest registre públic caigués en males mans com a conseqüència d’un atac informàtic? Imagino que el govern britànic ja ho tindrà en compte i s’assegurarà una bona protecció pel registre electrònic.
A tu, et preocupa la teva privacitat? Saps quantes empreses tenen dades personals teves?
Informació extreta de l’article “Rendez-nous nos données“, del web OWNI.fr.