El dret de citació als blogs

A CiberPrensa.com han fet un resum d’un article original publicat a Bloguer Law al voltant del dret de citació als blogs segons el que marca la legislació vigent a l’Estat espanyol (Llei de Propietat Intel·lectual). En dita llei a l’article 32, sobre citacions i ressenyes, diu que «és lícita la inclusió en una obra pròpia […]
Imatge destacada

| Publicat el 11/09/2008

A CiberPrensa.com han fet un resum d’un article original publicat a Bloguer Law al voltant del dret de citació als blogs segons el que marca la legislació vigent a l’Estat espanyol (Llei de Propietat Intel·lectual). En dita llei a l’article 32, sobre citacions i ressenyes, diu que «és lícita la inclusió en una obra pròpia de fragments d’altres alienes de naturalesa escrita, sonora o audiovisual, així com la d’obres aïllades de caràcter plàstic, fotogràfic figuratiu o anàleg, sempre que (…)». Però com ens afecta això als blocaires?
Si apliquem la legislació vigent en el cap d’Internet i més en concret als blogs, segons Bloguer Law, el dret de citació actua de la següent forma:

Crec que són conclusions bastant òbvies i de sentit comú, coses amb les que normalment tothom ja hi pensa, inclús aquesta estranya espècie humana que som els blocaires. En definitiva, que no es poden copiar articles complets sinó fragments dels mateixos i sempre indicant la font.
Original a: Bloguer Law
Via: CiberPrensa.com