Dubtes sobre el terrorisme d'Al-Qaeda

Com a ciutadà em plantejo diversos dubtes després d’haver vist per televisió dissabte passat l’explosió d’una bomba en un habitatge de Leganés on s’autoimmolaven els terroristes relacionats amb l’11-M. És la primera vegada a Europa que els terroristes s’immolen i això marca un precedent que podria significar el naixement d’un nou terrorisme, més sagnant i […]
Imatge destacada

| Publicat el 05/04/2004

Com a ciutadà em plantejo diversos dubtes després d’haver vist per televisió dissabte passat l’explosió d’una bomba en un habitatge de Leganés on s’autoimmolaven els terroristes relacionats amb l’11-M.
És la primera vegada a Europa que els terroristes s’immolen i això marca un precedent que podria significar el naixement d’un nou terrorisme, més sagnant i indiscriminat, en el que aquests subjectes no els importa morir per aconseguir la seva causa. Ens hauria de preocupar realment, o estem davant de fets aïllats? Hauríem de parlar de terrorisme islàmic o de terrorisme d’Al-Qaeda?
Sens dubte, aquests no són fets aïllats que hagin passat per casualitat. Aquests lamentables successos són conseqüència d’una política antidemocràtica i antimoral encapçalada per Estats Units i seguida aquí a Espanya pel senyor Aznar. Gràcies a ells avui hem de lamentar 192 pèrdues humanes innocents i gràcies a ells avui tenim més por i més inseguretat. El govern del PP ens va portar a una guerra injusta i en la qual el poble va dir que no estava d’acord. Ja llavors es van rebre avisos de les cèl·lules d’Al-Qaeda, amenaçant als països aliats dels Estats Units que serien objectius directes dels seus atemptats. Finalment es va complir l’amenaça i els fets es van consumar. A la pregunta de si ens hauríem de preocupar, jo crec que sí, perquè estem davant d’un nou terrorisme, diferent a l’autòcton d’ETA. El terrorisme d’Al-Qaeda és internacional, els terroristes estan disposats a donar la seva vida i busquen el nombre més gran de víctimes innocents. És cert que s’estan produint detencions i la policia està actuant amb serenitat però això no ens dóna la seguretat total.
Un fet que em preocupa per sobre d’altres és la creixent xenofòbia entre els ciutadans i un odi cap a l’islam que pot arribar a ser molt perillós. Seria bo que es plantegessin solucions al creixent racisme. Hauríem i des dels mitjans de comunicació més encara, distingir entre la cultura islàmica i el fonamentalisme terrorista islàmic. Les televisions haurien d’adoptar un vocabulari diferent, igual que aquí parlem del terrorisme d’ETA i no de terrorisme basc, s’hauria de parlar del terrorisme d’Al-Qaeda i no del terrorisme islàmic, ja que amb aquests els grans poders “fàctics” ens estan donant una visió totalment equivocada del món islàmic.
Ara més que mai és necessària la convivència pacífica entre tots els pobles i totes les cultures i religions, perquè és així com podrem lluitar contra el terrorisme.