El país de les vagues

Després d’una jornada de vaga total a RTVE aquest dimecres i on fins i tot no es van respectar ni els serveis mínims (recordem que el Teledario1 va ser suspès pocs minuts després d’haver-se iniciat la seva emissió a causa de les protestes, per altra banda legítimes, dels treballadors de l’ens públic), avui comencem el […]
Imatge destacada

| Publicat el 06/04/2006

Després d’una jornada de vaga total a RTVE aquest dimecres i on fins i tot no es van respectar ni els serveis mínims (recordem que el Teledario1 va ser suspès pocs minuts després d’haver-se iniciat la seva emissió a causa de les protestes, per altra banda legítimes, dels treballadors de l’ens públic), avui comencem el dia amb la notícia que els metges tornaran a la vaga els dies 26 i 27 d’aquest mes. Quan també RENFE està aquests dies de vaga, a causa de les hores extres que han de fer els maquinistes per tal de suplir la falta de personal. En definitiva, vivim uns dies on qui més qui menys està patint els afectes de les persones que, amb tot el seu dret, estan fent vaga.Però també ens podem posar la medalla de ser un país gaire reivindicatiu, ja que aquestes darreres setmanes estem veient com els nostres veïns s’estan mobilitzant per tal de que no se’ls retallin els seus drets laborals. I és que a França la situació no té ni comparació amb la d’aquí aquests dies. Els veïns del nord porten setmanes de manifestacions en contra del CPE (contracte de primera feina) que el govern de dretes de Villepin ha aprovat.
El dia que també avui coneixem que Mariano Rajoy visitarà Marbella per dir-lis als ciutadans, que ells, els del PP, mai haguessin permès la corrupció a la ciutat de la costa del Sol. Hi ha alguns polítics que tenen poca memòria històrica. En tot cas, i des de el meu punt de vista, estem davant un cas on ningú pot dir que ells no han tingut la culpa de tot el que ha passat.