Eleccions municipals de 2003 a Terrassa

Pere Navarro (PSC)
Pere Navarro té 43 anys i és llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va néixer a Terrassa el 1959, és casat i té dues filles de 10 i 15 anys. És representant de l’Ajuntament de Terrassa al Consell Comarcal del Vallès Occidental; membre del Consell d’Administració de Localret; membre de la Comisión de Cultura de la Federación Española de Municipios y Províncias; representant de la Comissió Internacional de la Federació de Municipis de Catalunya; i representant de la Comissió de cultura, joventut i esports de la Federació de Municipis de Catalunya.
Substitueix Manuel Royes, que deixa l’alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa després d’haver ocupat el càrrec des de les primeres eleccions municipals l’any 1979. Pere Navarro es converteix en el segon alcalde democràtic de Terrassa. La seva trajectòria política dins el PSC, on milita des del 1977, va començar a l’Institut Arrahona i va continuar a la universitat. Va ser un dels fundadors de les Joventuts Socialistes de Terrassa i fora dels despatxos, dedicava el seu temps a tasques externes i de contacte directe amb les entitats i la ciutadania.
Al 1982 va ser el responsable de campanya per als comicis municipals del 1983. També a l’any 1982 va figurar a la llista de candidats del PSC per a les Eleccions Generals. Tot i continuar vinculat en l’elaboració de tasques de suport i realització de programes dins les secretaries de l’executiva nacional, va entrar com a regidor de l’Ajuntament de Terrassa l’any 1987 desenvolupant com adjunt a la regidoria d’Urbanisme una dedicació especial a la rehabilitació i reordenació dels barris de la ciutat.
Al 1991 va ser President del Districte V, des d’on va impulsar programes de dinamització cultural i social, mitjançant nous serveis i promocionant equipaments culturals. Al 1994 va ocupar el càrrec de Primer Secretari del PSC a Terrassa, responsabilitat que desenvolupa encara en l’actualitat. A partir dels comicis del 1995 i ja amb dedicació exclusiva, assumeix la Regidoria de Participació Ciutadana i Joventut. Va impulsar una profunda modificació del Reglament de Participació Ciutadana i va donar suport al Pla d’Equipaments de la ciutat. Des de Joventut va potenciar la xarxa de corresponsals i les activitats culturals als Centres d’Estudis de Secundària.
Al 1998, abans d’acabar el mandat, va començar una nova etapa al capdavant de l’Àrea de Cultura. D’entre molts projectes endegats destaca el del seguiment i potenciació de la Restauració del Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere i el Pla de Biblioteques.
Al 1999 va ser nomenat quart tinent d’alcalde. Va continuar com a Regidor de Cultura, mentre també es feia càrrec de l’Àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional. En aquesta darrera àrea ha aconseguit que el 0,95 % dels ingressos propis de l’Ajuntament es destinin a Solidaritat i Cooperació Internacional.
LLISTA ELECTORAL:
1.- Pere Navarro i Morera
2.- Anna Sala i Andrés
3.- Josep Aran i Trullàs
4.- Dolors Puig i Gasol
5 .- Jordi Labòria i Martorell
6.- Maria Costa i Soler
7.- F. Xavier Martín i Giménez
8.- Mercè Corbera i Penalva
9.- Ramon Bosch Torra
10.- Eva Bermúdez López
11.- Juan Jiménez Cárdenas
12.- Mariví Orta i Llobregat
13.- José Zaguirre i Aranda
14.- Olga González i Relats
15.- Jordi Ballart Pastor
16.- Teresa Casals i C. Jovellanos
17.- J. Carles Casanovas i Sánchez
18.- Mila Reina Benedicto
19.- Lluís Campins Campoy
20.- Lucía Lopeandía Barrachina
21.- Cecilio Oyonarte Moreno
23.- Lluís Acosta i Pérez
25.- Francesc J. Suárez Fernández
26.- Ivana Rosario Molina
27.- Manuel Royes i Vila
Suplents:
1er. Consol Torres i Vidal
2on. Manuel Caldés Marsiñach
3er. Magí Cadevall i Soler
Josep Rull (CiU)
Josep Rull va néixer a Terrassa fa 34 anys i està casat des d’en fa tres. Sempre ha viscut a la ciutat que l’ha vist néixer. Va estudiar a l’escola l’Avet de Terrassa i posteriorment al Montcau La Mola. També es va llicenciar en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Allí, va participar activament en el moviment estudiantil, primer a la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i després membre fundador d’Estudiants Nacionalistes (EN) on en va ser el seu Coordinador General. Així, durant quatre anys va ser membre del Claustre General de la Universitat Autònoma i membre de la seva Mesa.
Professionalment, va treballar durant dos anys als Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis, assessorant ajuntaments i consells comarcals. Més endavant seguint la línia iniciada a l’ACM va incorporar-se a la Junta de Residus del Departament de Medi Ambient com a Responsable de Relacions Institucionals, i per tant responsable de la relació de la Junta de Residus amb els diferents ens locals.
Josep Rull va tenir el primer contacte amb la política amb 17 anys quan es va afiliar a la Joventut Nacionalista de Catalunya a Terrassa. La passió pel país i la defensa de la justícia social el va fer comprometre amb l’organització juvenil de Convergència, de la qual en va ser president local de Terrassa del 1989 al 1991, també en va ser durant molts anys membre de l’executiu nacional amb diverses responsabilitats (responsable de l’àrea d’ensenyament i de política municipal) i finalment l’any 1994 esdevé secretari general de la JNC, càrrec que va ocupar fins el 1998.
L’any 1989 es va afiliar a Convergència. És membre del Comitè Executiu Local i comarcal de Terrassa des de 1990 i conseller nacional de Convergència des del 1992. L’any 1996 es va incorporar al Comitè Executiu Nacional del Partit. També fou candidat de CiU a les eleccions municipals a Terrassa l’any 1987, 1991 i 1999.
Josep Rull és diputat al Parlament de Catalunya des del 1997. Actualment, és el portaveu del Grup Parlamentari de CiU a la Comissió de Política Territorial i Medi Ambient. Durant els darrers tres anys ha desenvolupat la tasca de diputat de CiU adscrit a la comarca de Terrassa.
Josep Rull ha format part de diverses entitats socials. Va ser membre del Secretariat del Consell de la Joventut de Terrassa on en va ser vicepresident, també va ser responsable de l’Associació per a la Delegació Olímpica de Catalunya a la nostra ciutat i voluntari olímpic durant els Jocs de 1992. És soci de l’Òmnium Cultural i patró de la Fundació Torre del Palau i la Fundació pels Drets Col·lectius del Pobles. També és soci de Dèria Editors i participa del consell editorial dels Llibres de Neopàtria.
Des de fa cinc anys participa de programes de debat a emissores de ràdio com COM-Ràdio, Catalunya Ràdio i Onda Rambla i ha escrit articles en diversos diaris. Josep Rull té com a hobbies la lectura, la història de Catalunya i diversos esports el tennis, el frontó i la petanca.
LLISTA ELECTORAL:
1. Josep Rull i Andreu
2. Jordi Plana i Nieto
3. Ignasi Puig i Ventalló
4. Eva Salvador i Cuenca
5. Montse Playà i Camps
6. Antoni Gabarrón i Vaca
7. Lluís Parera i Guiu
8. Josep Miquel Bonet i Morales
9. Maria Gràcia Escabia i Ruiz
10. Miquel Soriano i Nieto
11. David Gràcia i González
12. Carles Gimeno
13. Pepi Escuder i Pérez
14. Antoni Abad i Pous
15. Mati Aparicio i Garcia
16. Joan Argelagués i Serra
17. Emili Alberich i Oyonarte
18. Carme Rebullida Masjuan
19. Josep Calvo
20. Maria González i Vigués
21. Josep Figueras i Palà
22. Joan Vilanova i García
23. Joaquim Carreras i Brustenga
24. Remei Fernández i Garcia
25. Pere Soler i Campins
26. Jacint Cuyàs i Tusell
27. Josep Maria Puig i Puigdomènech
Suplents:
1er. Antoni Ventura i Astrals
2on. Jordi Aparicio i Canadell
3er. Anna Santamaria i Tusell
Ramon Arribas (ERC)
Té 45 anys i és pare de dos fills, geògraf i professor a la UAB. Regidor des de 1995 a l’Ajuntament de Terrassa, conseller comarcal al Consell Comarcal del Vallès Occidental des del 1999, membre de la Comissió Mixta Estat – Generalitat de Transferències, conseller nacional d’ERC, membre del Comitè Executiu d’ERC i Secretari Nacional de Territori i Medi Ambient d’ERC. Militant de LCR durant el franquisme, militant del militant del Moviment d’Esquerra Nacionalista i de la Crida a la Solidaritat. Militant d’ERC des del 1991. Membre de la Societat Catalana de Geografia, soci fundador de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, membre de la colla castellera Minyons de Terrassa i soci del Club de Tennis Les Fonts Línia 22.