Els miracles, a Lourdes

Esquerra Republicana de Catalunya ha proclamat aquest dissabte a Joan Puigcercós com a candidat a la presidència de la Generalitat en un acte celebrat al Santuari de la Mare de Déu de Núria. A Núria els dirigents d’Esquerra han tret pit i han avalat amb el 94% dels vot favorables (145 vots a favor, 9 en blanc i cap en contra) al candidat Puigcercós. A la búlgara, vaja. Però han comès un greu error de càlcul que tindrà conseqüències. M’explico. Si el que pretenien era pujar fins a Núria per demanar un miracle a la Mare de Déu de Núria, s’han equivocat. Nois d’Esquerra, els miracles, a Lourdes. Està bé això de demanar coses i més en temps de crisi (una ajudeta mai està de més) però què ho facin bé. Poder no saben, a Esquerra, que hi ha empreses que organitzen excursions a Lourdes molt econòmiques. Quinze hores de viatge en autocar amb pernil inclòs de regal, arribada al Santuari de Lourdes per demanar el miracle i tornada cap a casa. Tot en un dia.
Un miracle, i dels grans, és el que necessita Esquerra Republicana de Catalunya per no perdre més de la meitat dels diputats de què ara disposa al Parlament. Ja poden treure pit a Núria, pobres. La patacada a les autonòmiques serà monumental. Acabaran com al Congreso, formant grup amb Iniciativa per no perdre la cadira. Els recomano formar grup amb les restes de C’s, el partit de la Nebrera i l’Anglada (i com a president del grup Ariel Santamaria). Més friki impossible.
Què en pensa la militància de tot plegat? Fa poc més d’un any, al 25é Congrés del partit, la divisió interna era un fet. Carretero i una munió de militants abandonaven el partit per crear Reagrupament. Tan han canviat les coses, després de 12 mesos. com perquè els dirigents del partit avalin, avui, cegament al líder? Puigcercós està capacitat per ser el candidat d’ERC? És el President que necessita Catalunya?

Des de Núria, els dirigents d'ERC avalan al seu líder
Des de Núria, els dirigents d’ERC avalen al seu líder