España y olé

A España la fiesta dels toros és d’interès nacional, perquè sí. Mai una frase tan curta com l’anterior pot arribar a remoure tant l’estomac. És simplement, vomitiu.

“Nos sentimos artistas y creemos que en Cultura va a ver un apoyo muy grande”
Aquesta frase la pronunciada José María Manzanares (de professió torero) després de reunir-se amb el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Pels qui no estiguin al corrent aquest dimecres un grup de toreros (El Cid, Miguel Angel Perera, Cayetano Rivera, El Juli, Enrique Ponce, José María Manzanares i Alejandro Talavante) s’han reunit a la seu del ministeri per demanar un trasllat de competències.
Com? Resulta que fins ara les competències en toros estaven en mans d’Interior. La novetat és que ara passaran a ser competència de Cultura. La pro-taurina González-Sinde té ara més a prop la possibilitat de declarar la Fiesta Nacional d’interès nacional i així poder blindar-la (una manera d’impedir la prohibició de les curses de braus a Catalunya).
La Espanya cañí, rància i de pandereta de nou en acció. Aviat les places de braus es convertiran en galeries d’art (segons la particular visió del Govern). L’art de la tortura potser. No tinc més paraules.