Estalvia temps escrivint en un blog

He trobat interessant reproduir una llista trobada a Internet amb cinc consells per tal d’estalviar temps alhora d’escriure una anotació al nostre blog. Abans d’obrir el navegador pensa què vols escriure. Pensa que escriuràs mentre et dutxes, esmorzes o vas cap a la feina. D’aquesta forma ja tindràs estructurada la teva anotació i seràs més […]
Imatge destacada

| Publicat el 17/08/2008

He trobat interessant reproduir una llista trobada a Internet amb cinc consells per tal d’estalviar temps alhora d’escriure una anotació al nostre blog.

  1. Abans d’obrir el navegador pensa què vols escriure. Pensa que escriuràs mentre et dutxes, esmorzes o vas cap a la feina. D’aquesta forma ja tindràs estructurada la teva anotació i seràs més ràpid quan et posis a escriure-la.
  2. Aprofita les eines del navegador. Utilitza els plugins que es poden instal·lar com a complements del navegador, ja sigui a Firefox o a Chrome:
    1. ScribeFire: Algunes anotacions ens demanen una investigació prèvia i hem d’obrir moltes pestanyes a la vegada. Aquesta extensió ens permet poder seguir escrivint al nostre blog (WordPress) encara que tinguis moltes pestanyes obertes a la vegada.
    2. CoLT: aquest add-on és de molta utilitat sobretot quan copies texts amb enllaços. Aquesta extensió ens permet copiar el text amb l’enllaç inclòs però sense copiar l’estil HTML original.
  3. Fuig de les distraccions. Els blocaires sovint llegim el nostre correu, xategent, escoltem música i contestem a un e-mail al mateix temps. Recomanem centrar-se en una sola tasca i tancar tots aquells programes que ens puguin fer perdre el temps.
  4. Destriar el gra de la palla. Si el tema de l’anotació és sobre el “menjar” has d’acabar de parlar sobre el mateix tema, les idees que no venen al cas millor eliminar-les. Has d’enfocar-te en el tema que et va animar a escriure sense anar-te’n per les branques.
  5. Utilitza el temps mort per les noves idees. Sol passar que just quan tens temps per escriure quelcom al blog tens el cap totalment buit d’idees. Per a que això no succeïxi s’ha d’ocupar part del temps en que no fem res en pensar en temes que ens agradaria tocar. Un bon exemple de temps mort és quan viatgem en bus, tren… La idea és dedicar alguns minuts diaris a aquesta tasca i així quan arribem a l’ordinador ja tindrem temes per elegir.

Un altre dia parlaré de les eines que tenim disponibles els blocaires per escriure correctament les nostres anotacions i no cometre errors.