L'estat del web 2.0

A la pàgina web “The State of the Web” es pot veure gràficament l’estat de les aplicacions socials i del web 2.0 a data estiu de 2008. Realitzada pel jove dissenyador gràfic Matthey Inman, ens explica que els servidors de Twitter estan saturats, que Firefox va fer un rècord mundial de descàrregues, que l’iPhone ja es pot trobar per 199 dòlars o que Facebook creix sense parar.

Twitter està saturat. Estiu de 2008
Twitter està saturat. Estiu de 2008

Com diu l’autor es tracta d’un collage per saber que passa al web social ara mateix. Una forma diferent de conèixer les darreres novetats 2.0. Per qui encara no sàpiga que és el web 2.0, segons la Wikipedia:

El terme Web 2.0 (emprat des del 2006 fins a l’actualitat) s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, els llocs de P2P, els wikis i els blogs. Un lloc Web 2.0 permet interaccionar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se’ls proporciona.