Ets "social"?

Gràcies a David de Ugarte llegeixo una anotació al blog “La Pastilla Roja” de Sergio Montoro, al qual bé a dir que ens hem obsessionat per ser social a Internet, conectat amb tothom, tenir amics fins a l’infinit, deixant de banda els mèrits reals, l’esforç i la originalitat d’algú. El paràgraf clau és aquest:

Ahora, de repente, se ha puesto de moda ser “un conectao” y conocer a todo el mundo. Tener chorrocientos amigos en Facebook, no sé cuántos followers en Twitter y la tana de conexiones en LinkedIn. Bien ¿y qué? Tanta ansia de protagonismo social, en las personas y en las empresas empieza ser patética. Estamos generando una tendencia donde los contactos políticos y las relaciones de influencia se valoran oficialmente más que los méritos reales, el esfuerzo continuado o la originalidad de alguien.

Paraules contundents. Certes. No puc més que estar-hi d’acord. No sé que acabarà passant amb Internet. Estem davant l’èxit definitiu de webs com Facebook o Twitter? O potser les xarxes socials acabaran morint d’èxit? No sé que passarà, no tinc la resposta, només sóc un humil observador preocupat pel futur de la xarxa. I ara per ara entre els plans de Facebook i Twitter està convertir-se en el “web”, en la porta d’entrada a Internet. Segons ells en poc temps tot Internet hauria de passar pels seus filtres. Em preocupa. Prefereixo una xarxa distribuïda, lliure, formada per milers de webs, blogs… No vull una sola web.