Europa cap a l’hecatombe econòmica

El ministre de finances del Govern del Regne Unit George Osborne es mostrà ahir profundament preocupat per l’evolució a curt termini de l’economia europea que va camí d'una hecatombe econòmica. Osborne afirmà que “només disposem d’unes quantes setmanes per evitar que s’enfonsi el vaixell”.
Imatge destacada

| Publicat el 04/10/2011

El ministre de finances del Govern del Regne Unit George Osborne es mostrà ahir profundament preocupat per l’evolució a curt termini de l’economia europea que va camí d’una hecatombe econòmica. Osborne afirmà davant altres membres del Partit Conservador que “només disposem d’unes quantes setmanes per evitar que s’enfonsi el vaixell” i pronosticà una tardor-hivern encara més negre pels països que formen la Unió Europea.

Taxes d'atur de França, Noruega i Regne Unit
Taxes d’atur de França, Noruega i Regne Unit

Després de tantes reformes, exigències del Banc Central Europeu, canvis legislatius i més, encara cap govern europeu ha trobat la manera de posar fre a aquesta escalada de crisi financera sense fi. L’atur continua puixant, les borses de tot el continent baixen sense parar, Grècia es mostra incapaç de complir amb les exigències de la troika i les caixes espanyoles són nacionalitzades per evitar conseqüències majors. Com afirma el periodista de La Vanguardia Rafael Ramos

Cada gobierno de la Unión Europea tiene su propia receta. Algunos, como el de Silvio Berlusconi, están completamente desprestigiados. Otros, como el de Nicolas Sarkozy, deben lidiar con problemas de corrupción. Rodríguez Zapatero tiene las semanas contadas. Y Angela Merkel, que dispone de la llave de una posible solución, es más tozuda que un arado y se comporta como si estuviéramos en los tiempos de la República de Weimar en vez de la era de internet. ¿Qué cree que va a exportar Alemania cuando nadie tenga dinero para comprar? ¿A quién le importa la inflación cuando países enteros pueden ir a la quiebra y desaparecer el euro?”

Què més han de fer els governs per recuperar el camí del creixement?