Faltaven els de sempre

Aquells que ens van enviar a una guerra injusta i il·legítima, aquells que asseguraven que portarien la pau i la democràcia al poble iraquià, aquells que desafiaven a les Nacions Unides i envaïen un país sense la seva autorització, tots aquells, ahir no van assistir a la manifestació contra el terrorisme convocada per l’ajuntament de […]
Imatge destacada

| Publicat el 06/04/2004

Aquells que ens van enviar a una guerra injusta i il·legítima, aquells que asseguraven que portarien la pau i la democràcia al poble iraquià, aquells que desafiaven a les Nacions Unides i envaïen un país sense la seva autorització, tots aquells, ahir no van assistir a la manifestació contra el terrorisme convocada per l’ajuntament de Leganés. Els motius, els de sempre: una suposada utilització partidista del dolor.
Quina hipocresia d’aquells que hores després del terrible 11-M insistien a assenyalar ETA com a culpable dels atemptats. Això no era utilització partidista del dolor? Que entenen ells per manipulació i per dolor? El lema de la manifestació incloïa un “contra la guerra de l’Iraq, pel retorn de les tropes” petició reclamada pel 95% dels espanyols. Això als del PP no els va agradar, però és que ells el dia següent a l’atemptat de Madrid van convocar una manifestació per la constitució i en contra del terrorisme. Llavors molts partits es van mostrar en contra del lema, però van assistir a la manifestació, perquè el dolor per la tragèdia està per sobre dels colors polítics.
Els manifestants ahir van cridar frases com: “Això ens passa per un Govern fatxa”, “Aznar, la culpa ha estat teva”, “Aznar, culpable, tu ets responsable”. Almenys podem estar tranquils i saber que el poble ha sabut reaccionar a temps i ha volgut saber la veritat.
Tampoc es tracta de criminalitzar a un partit per les seves idees, però és que això és el que han estat fent els del PP amb tots els que han pensat i opinat de manera diferent a la “versió oficial”.