Indignació

Han estat gairebé 2 hores d’espera en l’estació de Rodalies a Terrassa. La raó? M’assabento per Internet, a l’arribar a casa, que a la una del migdia s’ha produït una avaria (quina novetat) en l’Estació de Sants (Barcelona). Els pobres passatgers que en aquell moment es disposaven a entrar a Sants han sofert un autèntic viacrucis dintre del tren, tancats en ell més d’una hora. Lamentable. Evidentment el sistema radial de RENFE ha estat infal·lible, i en qüestió de pocs minuts l’avaria ja afectava a tota la xarxa de rodalia de la companyia.
Com cada dia em disposava a anar A la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Per a arribar, tot i que en línia recta ha d’haver uns 15 quilòmetres de Terrassa a Bellaterra, amb tren el recorregut és interminable. Avui he arribat a l’estació cap a les 13.30h, una mica més aviat de l’habitual (tenia una reunió a les 3 de la tarda i volia preparar-me-la abans).
Primera reacció al baixar les escales automàtiques: l’acumulació de gent en l’andana no és normal, alguna cosa està passant. I efectivament, al poc, ens anuncien per megafonia, que la circulació de trens està sospesa! per una avaria a Sants (Barcelona) i que RENFE no pot garantir la circulació de cap tren almenys en 45 minuts…. 45 minuts que s’han convertit en molts i molts més minuts.
La indignació ha estat evident entre tots els usuaris. Molts, com jo, al final hem desistit i hem decidit buscar altra alternativa, perquè per un motiu o altre, no podíem esperar més. La solució, sortir de RENFE i agafar l’autobús i anar a l’estació dels Catalans (FGC), que almenys, tens la seguretat que arribarà a l’hora.
Al final, un trajecte que es fa si tot va bé en no més de 20 minuts, ho he fet en no menys de 3 hores. No està malament. No m’atreveixo a demanar responsabilitats, perquè aquí ens podem morir de riure esperant que algú assumeixi la seva responsabilitat i dimiteixi. És vergonyós.
Això de la RENFE ja està començant a ser una broma de molt mal gust.