P2P: les mesures "antipopulars"

music-p2p
El 17 de desembre passat el ministre de Cultura del govern espanyol, César Antonio Molina, anunciava l’imminent aprovació d’unes mesures “antipopulars” per lluitar contra l’intercanvi d’arxius a Internet (mal dit de descàrrega) o P2P. Aquestes mesures, en paraules del ministre, serien de caràcter “antipopulars” i van en la línia de les ja aprovades a França a finals de l’any passat coneguda pel nom dels “tres avisos”. Aquesta legislació permet que el proveïdor d’accés a Internet (ISP) talli la connexió a la xarxa de qualsevol ciutadà que faci ús dels programes d’intercanvi d’arxius després d’haver rebut tres avisos. A la quarta, directament el seu proveïdor li tallarà la connexió.
Us sistema idèntic es vol aplicar a Espanya, evidentment, amb la total complicitat de l’SGAE. Darrera de tot plegat hi ha una política clara i ben traçada per controlar i limitar Internet amb l’excusa de la lluita contra la pirateria i a favor de la preservació de la propietat intel·lectual. Avui és el P2P, demà poden ser els blogs. És la societat de control.
Per això els internautes es comencen a mobilitzar. El Partit Pirata proposa l’enviament massiu de cartes als nostres proveïdors d’Internet amenaçant-los amb la nostra baixa del servei en el cas que s’arribin a aprovar aquestes noves mesures. Ho justifiquen de la següent manera:

Este proyecto no puede ser llevado a cabo sin la inestimable colaboración de los proveedores de Internet (ISP), que son los que, directamente, obtienen beneficio económico mediante la venta de un servicio de acceso a la Red. Anteriormente, estas empresas privadas se han negado a dichas reformas, debido a que esto significaría una teórica reducción drástica de sus ventas, sobre todo teniendo en cuenta sus trabajos por ampliar la velocidad de descarga de sus conexiones, servicios que serían contratados para obtener una descarga de contenidos más rápida. Esta situación favoreció una confrontación entre el Ministerio de Cultura y el de Industria. Sin embargo, gracias a la claudicación del Ministerio dirigido por el Sr. Miguel Sebastián, parece que el acuerdo es posible, lo que deja completamente vendidos a los ciudadanos usuarios de Internet a las presiones del lobby del copyright.

Aquest és el model de carta que han elaborat i que he traduït al català:

Benvolguts Srs:
Em poso en contacte amb vostès degut al fet que actualment tinc contractat amb vostès un servei d’accés a Internet i que he pogut llegir en diversos mitjans de comunicació que alguns ISP pretenen col·laborar amb el Ministeri de Cultura per a analitzar el tràfic d’Internet i prioritzar o filtrar el tràfic que no sigui del seu grat, o bé utilitzar aquestes dades per a prendre mesures contra els usuaris.
Com a client seu, em veig en l’obligació de fer-los arribar el meu rebuig a aquest pla, actualment il·legal i sens dubte inacceptable, informant-los que, en cas que, finalment, aquesta col·laboració tingui lloc, cursaré la meva baixa irrevocable del seu servei d’accés a Internet.
Rebin una cordial salutació.
Telefónica: [email protected]
Orange: no disponible
Ono: https://servicios.ono.es/contactanos/
Jazztel: [email protected]
Yacom: [email protected]
Vodafone: http://www.vodafone.es/atencion-al-cliente/cerca/contactanos/particulares/index.jsp