Internet 2.0

Del web 1.0 hem saltat a la Internet 2.0 i després a la Internet mòbil. Hi ha multitud de serveis que ens ajuden a organitzar la nostra vida: llegir el correu electrònic, tenir en ordre la nostre agenda, comunicar-nos amb els nostres amics, publicar i editar el nostre perfil professional, trobar feina....
Imatge destacada

| Publicat el 13/09/2008

El Dos.Punt.Zero està de moda. Del web 1.0 (la prehistòria) hem saltat a la Internet 2.0 i després a la Internet mòbil. Hi ha multitud de serveis que ens ajuden a organitzar la nostra vida: llegir el correu electrònic, tenir en ordre la nostre agenda, comunicar-nos amb els nostres amics, publicar i editar el nostre perfil professional, trobar feina…. Aquest és un terreny de la xarxa que creix cada dia, per això cal aturar-nos i classificar-los segons la seva temàtica. En aquesta guia només apareixen alguns dels serveis 2.0 disponibles, però n’hi ha molts més.
Personalment cada cop sóc menys partidari de segons quin tipus de webs 2.0. La raó: cessió de dades a empreses desconegudes, pèrdua de privacitat, tendència a la centralització de la informació, entre d’altres. A més dels problemes que pot ocasionar per gestionar el nostre “jo digital“, tal com explica en Genís Roca.

Facebook
Serveis Internet 2.0

Els gegants de les xarxes socials:

Vídeo:

Fotografia:

Organitzador d’informació:

Música:

Per professionals de la empresa o la universitat:

Blogging:

Agregador de notícies:

Literatura:

Social Bookmarking:

Altres: