Iraq: ara fa un any

El 15 de febrer d’ara fa tot just un any van haver les mobilitzacions més grans de la història. Aquell dia serà recordat com l’inici d’una nova etapa en la que l’opinió pública de tots els països del món va emergir i va expressar clarament el seu no a la guerra. Ara fa un any […]
Imatge destacada

| Publicat el 15/02/2004

El 15 de febrer d’ara fa tot just un any van haver les mobilitzacions més grans de la història. Aquell dia serà recordat com l’inici d’una nova etapa en la que l’opinió pública de tots els països del món va emergir i va expressar clarament el seu no a la guerra. Ara fa un any a Barcelona, més d’1 milió de persones vam sortir al carrer, vinguts de tots els punts de Catalunya per dir que no volíem una guerra injusta, que pocs dies després començaria.
Els governs van actuar d’esquenes a la ciutadania, una ciutadania que havia dit amb contundència que deixessin més temps als inspectors de Nacions Unides i que esgotessin les vies del diàleg per no arribar a la guerra. Han passat d’ençà 12 mesos i les armes de destrucció massiva no apareixen, ni apareixeran. I la democràcia que justificava la guerra a l’Irak encara no s’ha vist per Bagdad. Ni les connexions de Bin Laden amb Saddam Hussein s’han vist, ni tampoc el temible exèrcit iraquià, que era una amenaça per la pau mundial s’ha vist pels carrers de Bagdad. 12 mesos després de l’inici d’una guerra que encara no s’ha acabat, encara estem esperant els espanyols a que s’ens donin unes explicacions per part del govern de perquè es va anar a la guerra en contra de la voluntat del poble.
A EUA i a Anglaterra els seus dirigents es veuen cada dia més acorralats, perquè ha de donar explicacions als seus parlaments sobre perquè van mentir amb les armes de destrucció massiva, però a Espanya els nostres dirigents es poden passejar tranquils, perquè ells no tenen que donar cap explicació al poble, perquè van actuar en nom de la democràcia i la llibertat mundial.