Joost entra al navegador

El Sistema Operatiu ha mort. Comença el domini del Navegador. El PC serà aviat una caixa buida amb el maquinari bàsic per poder accedir a Internet. En aquesta nova era el Sistema Operatiu perdrà la seva raó de ser. L’usuari només necessitarà el Navegador (Firefox, Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer….) per accedir a Internet, on disposarà de sistemes operatius online (EyeOs), de complerts paquets ofimàtics (Google Docs), podrà llegir el seu correu electrònic (Gmail), desar els seus arxius, fotografies i documents (Wua.la, Dropbox), podrà compartir fotografies amb que vulgui (Flickr), vídeos (YouTube) i connectar amb les seves amistats (Facebook). Aquesta és l’estratègia de Google i d’aquí la seva aposta en aquests moments pel seu propi navegador, Chrome. Alguns es resisteixen a acceptar la realitat. Microsoft és el màxim representant d’una resistència que ho té tot a perdre. Projecten el seu futur amb una estratègia que els va dur a l’èxit, sí, però en el segle passat.
joost-channel-catalog
En aquesta guerra de posicions, tothom comença a moure fitxa. Un moviment significatiu és el que ha donat Joost, que des d’ahir permet visualitzar la seva àmplia col·lecció de vídeos i programes de televisió directament des del navegador. O sigui, ja no cal descarregar-se cap programa. Simplement entres al web de Joost i visualitzes el vídeo que vols veure. A Internet, com ho ha estat fent fins ara, mantenen la seva excel·lent qualitat de vídeo i so.
Per qui no ho conegui Joost va crear-se al 2006 com un sistema P2P amb el qual es distribuien programes de televisió i altres vídeos de forma gratuita (només cal registrar-se al seu web). Però fins ara per accedir-hi calia descarregar-se un programa. Ara ja tan només has de connectar-se al seu lloc web.
Actualització: Joost va deixar d’oferir els seus serveis al 2012.