La mobilització a Lletres es desinfla

Segon dia d’ocupació de la Facultat de Lletres. Avui he estat bona part de tota la jornada a la facultat, participant en algunes de les activitats que la comissió de l’ocupació de la Facultat han organitzat.
Imatge destacada

| Publicat el 25/11/2008

Segon dia d’ocupació de la Facultat de Lletres. Avui he estat bona part de tota la jornada a la facultat, participant en algunes de les activitats que la comissió de l’ocupació de la Facultat han organitzat. Faré un petit comentari sobre el que he pogut seguir. Com ja es va fer ahir, avui s’ha continuat amb l’organització de xerrades i una assemblea al vespre, a la qual ja no he pogut assistir. La veritat és que s’estan fent moltes coses, algunes d’interessants, però els estudiants de la Facultat avui s’han quedat a casa i no estan recolzant als companys que estan protagonitzant la tancada a la Facultat. L’ocupació es desinfla en el seu segon dia. I semblava que havia de durar tota una setmana, deien. Si aguanta més dies és precisament perquè els estudiants de Lletres ja han assumit que durant tota aquesta setmana no hi hauran classes i per tant han optat per no anar a la Facultat.

Estar tot el dia fora no m’ha permès seguir les informacions que els mitjans de comunicació han estat oferint sobre la tancada a Lletres, però crec que més enllà del ressò que va tenir ahir, tot el moviment s’ha desinflat. Aquesta tarda eren pocs els que quedaven per la facultat i al matí el seguiment a les diferents xerrades eren just i no anava més enllà dels propis estudiants tancats. Alguns grups d’estudiants fins i tot s’hi han enfrontat demanant poder fer classe, cosa que ha estat impossible. No crec que els estudiants aguantin gaires dies més sense fer classe. Al bar, moltes de les discussions entre companys anaven al voltant de la necessitat el més aviat possible de tornar a fer classe.
Jo he reiterat una crítica molt generalitzada: falta d’informació als estudiants. No s’estan actualitzant les fonts d’informació de més fàcil accés com són els blogs o les diferents pàgines webs de les assemblees. L’altre critica és que no és pot fer una mobilització d’aquest tipus només a Lletres, caldria que tota la universitat estigués aturada. Però per fer això, clar, es necessita la complicitat de tots els estudiants, que ara per ara no hi és.