L'Arxiu Municipal Administratiu de Terrassa digitalitza el seu fons

La matèria primera dels historiadors són els documents (les fonts primàries), que com bé sabeu, es troben emmagatzemats als arxius. A la universitat estem fent una assignatura on precisament se’ns ensenya a moure’ns correctament per un arxiu, feina gens fàcil per algú que no tingui uns mínims coneixements sobre el tema. Precisament aquesta tarda visitarem […]
Imatge destacada

| Publicat el 06/03/2009

La matèria primera dels historiadors són els documents (les fonts primàries), que com bé sabeu, es troben emmagatzemats als arxius. A la universitat estem fent una assignatura on precisament se’ns ensenya a moure’ns correctament per un arxiu, feina gens fàcil per algú que no tingui uns mínims coneixements sobre el tema. Precisament aquesta tarda visitarem l’arxiu del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona, més conegut com a Pavelló de la República, on hi guarden una de les millors col·leccions documentals i bibliogràfiques sobre la Segona República i la Guerra Civil.
Aquest divendres s’ha presentat en roda de premsa el nou web de l’Arxiu Municipal Administratiu de Terrassa on es podrà consultar una gran diversitat d’informacions i documents des del segle XIX. Aquests tipus de notícies són excel·lents per la nostra professió i, evidentment, per qualsevol ciutadà interessat en la història de la ciutat de Terrassa i del país. Reprodueixo la nota que han enviat als mitjans:

L’Arxiu Municipal Administratiu publica a Internet un gran fons documental i informatiu
L’Arxiu Municipal Administratiu de l’Ajuntament de Terrassa (AMAT) estrena un nou espai a la web municipal on es pot consultar una gran diversitat d’informacions i documents des del segle XIX.
Aquest nou espai virtual d’informació i consulta pública ofereix la possibilitat d’accedir a documentació digitalitzada que es conserva als dipòsits de l’AMAT i a informació variada relacionada amb la ciutat i la seva història. També es poden consultar les publicacions pròpies de l’AMAT i diferents recursos relacionats amb l’àmbit de l’arxivística.
El web de l’AMAT està dividit en quatre grans seccions: