[Film] Le Voyage dans la lune

Le Voyage dans la Lune” (1902), pel·lícula original muda escrita i dirigida per Georges Méliès. Viatge a la Lluna és el primer film de ciència-ficció, i incorpora animació innovadora i efectes especials, inclosa la icona fotogràfica de la nau espacial aterrada a sobre de l’ull de la Lluna. El seu director es va inspirar en dues cèlebres novel·les cèlebres: De la Terra a la Lluna de Jules Verne i El primer home a la Lluna de H.G. Wells. (Font: Wikipedia).

Tot això per parlar del film “Hugo”, de Martin Scorsese  (2011) que precisament s’endinsa en la història personal de Georges Méliès, mostrant-nos a un home oblidat pel pas del temps, envellit i allunyat de la seva passió: el cinema.

La pel·lícula es situa als anys vint del segle XX. El senyor Méliès, amb més de 100 pel·lícules produïdes i un gran èxit entre el públic, passada la Gran Guerra es veu obligat a abandonar el cinema i la gent el dona per mort. Serà Hugo Cabret, un noi solitari que viu a l’estació de Montparnasse, qui redescobrirà l’obra de Méliès i aconseguirà que el gran impulsor del cinema torni a ser reconegut pel públic.

Veure la pel·lícula al web d’Archive.org