Manifest pel ciberespai

M'adhereixo al manifest en defensa de les llibertats al ciberespai publicat al web Owni.fr després de la celebració a París de la reunió del G8 on, entre d'altres temes, s'ha parlat molt sobre la forma amb la que els governs han d'actuar per "controlar" (diguem''ho clarament, censurar) Internet.
Imatge destacada

| Publicat el 06/06/2011

M’adhereixo al manifest en defensa de les llibertats al ciberespai publicat al web Owni.fr després de la celebració a París de la reunió del G8 on, entre d’altres temes, s’ha parlat molt sobre la forma amb la que els governs han d’actuar per “controlar” (diguem”ho clarament, censurar) Internet. Als governs de tot el món els preocupa, des de fa temps, la llibertat que existeix a Internet. Els preocupa la pèrdua del control del monopoli informatiu. Els preocupa l’accés de masses a la informació, a l’autogestió i l’edició alternativa de llocs web.
Veuen amb recels les revoltes del món àrab, veuen com a perilloses les acampades a les places espanyoles i saben que sense el control de la xarxa ho tenen molt malament per evitar l’esclat d’aquests moviments populars. Per això intenten culpabilitzar Internet de monstruoses perversions, legitimen les seves posicions sota el pretext de la lluita contra la pirateria i estigmatitzen a tots aquells que lluiten per una Internet lliure, oberta i sense restriccions.

Per a les llibertats al ciberespai
Per a les llibertats al ciberespai

 

Manifest en defensa del ciberespai
Nosaltres, ciber-aborígens, constatem un estat d’hostilitat contra el ciberespai que ha culminat amb el G8. La neutralitat sobre la que reposa els nostres intercanvis és fortament posada en qüestió sobre pretextos falsos. Hem arribat al punt en que Internet ha de ser protegida dels governs.
Hem transformat una província remota de la cultura en una ciutat cosmopolita i vibrant, on la riquesa beneficia a tots. Hem construït el ciberespai. Ho hem construït bit a bit, de manifest en manifest, de lolcat en lolcat. Tenim les nostres catedrals i els nostres basars. Hem inventat mons, maneres de relacionar-se i de intel·ligències com cap altre.
El ciberespai no és un nou lloc a conquerir. No es pot conquerir. No pot ser civilitzat.
El ciberespai és un espai de civilització. És així des de la seva fundació. Ho és necessàriament perquè està construïda i habitada per homes i dones.
Ens neguem a que el ciberespai es transformi en un espai de vigilància.
Rebutgem que els Estats abandonin la protecció que ells deuen als ciutadans.
Rebutgem que els Estats violen el dret a la privacitat en el ciberespai.
No volem que l’arquitectura del ciberespai sigui modificada.
Rebutgem els drets d’autor antics com un model per a tots els intercanvis.
En un moment en què la fi de la humanitat es converteix en un esdeveniment tangible, més que mai necessitem un espai comú on poden reunir-nos i resoldre els problemes que tenim davant nostre. El ciberespai fa possible la Plaça Tahir i la Puerta del Sol.
No ens podem permetre de perdre aquest futur.
Defensem-lo.