Matem els lectors RSS?

En dies com aquests, en els quals no podem dedicar tot el temps que ens agradaria a llegir les darreres actualitzacions dels blogs d’interès via lector de feeds (o d’escriure-hi al nostre), és fa més necessari que mai prioritzar i plantejar-nos si realment ens interessa estar subscrits a un o altre blog. Fa un temps […]
Imatge destacada

| Publicat el 07/06/2009

En dies com aquests, en els quals no podem dedicar tot el temps que ens agradaria a llegir les darreres actualitzacions dels blogs d’interès via lector de feeds (o d’escriure-hi al nostre), és fa més necessari que mai prioritzar i plantejar-nos si realment ens interessa estar subscrits a un o altre blog. Fa un temps llegia a Soitu on s’anima a matar el lector RSS i substituir-lo per un sistema de classificació de blogs mitjançant carpetes numerades (recuperant els bookmarks del navegador) on es prioritzaria aquells els quals es vol visitar de forma més regular (carpeta 1), deixant els que voldríem visitar més de tant en tants en carpetes més inferiors (carpeta 10, per exemple). Poder aquesta no sigui la millor solució però l’article en si em va cridar l’atenció perquè és un fet amb el qual m’hi trobo a diari. Ara per ara m’és impossible seguir tots els blogs als quals estic subscrit.

Los RSS te animan a suscribirte a noticias en exceso. Cada vez que uno encuentra un nuevo post interesante en un blog, la tentación de suscribirse a todos los posts de dicho blog está servida —después de todo, uno no quiere perder ripia—. Con el tiempo te acabas encontrando con que estás suscrito a cientos de blogs, y acabas por darte cuenta de que muchos de ellos no te sirven de nada.
Hace cosa de un año, planté el RSS y comencé a buscar una nueva forma de leer cosas en línea. Al final encontré un sistema que me encaja mucho mejor: marcadores, pestañas de navegador y el botón central del ratón. Mi técnica me permite peinar la Web para dar con asuntos calientes o temas interesantes con mayor eficacia —y con menor sentimiento de culpa y pasándomelo mucho mejor— de lo que podía esperar de los post que me mostraba mi lector RSS.

Per això he començat a netejar el meu lector de RSS, Bloglines, d’aquells blogs que ja no segueixo, per falta de temps o perquè ja no m’interessen. Tinc classificades les meves subscripcions a través de 10 carpetes, per temes: blogs d’amics, blogs periodístics, blogs tecnològics, blogs polititzats, blogs d’història, blogs varis i diverses carpetes de mitjans de comunicació. Segurament acabi aplicant un sistema de priorització, amb els blogs que vull visitar amb més regularitat i els que menys.
Quin sistema utilitzeu vosaltres? Us sentiu aclaparats pel vostre lector de RSS?