Montilla sobre el procés de Bolonya

Aquest matí el president Montilla en un acte al paranimf de la UB ha participat en la presentació el “Llibre blanc de les Universitats de Catalunya” juntament amb els rectors de les universitats catalanes, on ha aprofitat per parlar sobre el Procés de Bolonya on entre d’altres ha explicat que és “ben conscient que aquesta adaptació […]
Imatge destacada

| Publicat el 12/06/2008

Aquest matí el president Montilla en un acte al paranimf de la UB ha participat en la presentació el Llibre blanc de les Universitats de Catalunya” juntament amb els rectors de les universitats catalanes, on ha aprofitat per parlar sobre el Procés de Bolonya on entre d’altres ha explicat que és “ben conscient que aquesta adaptació és un veritable desafiament per a tothom, especialment per als responsables de portar-la a terme”. Reprodueixo la nota de premsa de Presidència:

El president Montilla demana a la universitat flexibilitat i diàleg davant els canvis que suposa el procés de Bolonya

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat avui l’acte de presentació del Llibre Blanc de les Universitats de Catalunya, celebrat al Paranimf de la Universitat de Barcelona, per a demanar a tots els agents implicats flexibilitat, diàleg i confiança davant els canvis que suposa el procés de Bolonya.
El president ha començat la seva intervenció assegurant ser “ben conscient que aquesta adaptació és un veritable desafiament per a tothom, especialment per als responsables de portar-la a terme”. Però ha assenyalat que “aquest no pot ser un procés rígid ni marcat per automatismes”, sinó que “necessita una elevada dosi de diàleg, de tenacitat i de cooperació”.
El cap de l’Executiu català ha il·lustrat les seves paraules afirmant que “el món obert d’avui no es pot tancar de sobte només perquè sentim qüestionats els nostres hàbits i les nostres inèrcies”.
I ha remarcat aquesta idea assenyalant que “tot procés de canvi exigeix adquirir una actitud dinàmica, encara que sigui amb el convenciment que la direcció del canvi al que ens enfrontem no és exactament la que nosaltres considerem la correcta”.
En aquest punt, el cap de l’Executiu ha alertat que “un procés com el que ara estem vivint fracassarà si al davant troba murs d’immobilisme o de defensa corporativa”. I per contra, ha subratllat, que “exigeix flexibilitat i adaptabilitat” i “per sobre de tot confiança”.
Punt de partida esperançador
En qualsevol cas, el president Montilla ha destacat que “el punt de partida és esperançador”, ja que “el reconeixement que avui té la universitat catalana, tant a nivell científic, com acadèmic o de gestió, ens ha de servir de base per a aquesta confiança i permetre’ns abordar aquest procés sense complexos ni prejudicis innecessaris”.
El cap del Govern ha garantit el ple suport de la Generalitat al món universitari, tot i assenyalar que no es tracta d’un “suport incondicional ni acrític”, sinó que “és exigent”, tal i com ha de ser per sentit de la responsabilitat.
“Confio en vostès i en el seu treball col·lectiu perquè la universitat entri amb decisió, amb força i amb encert en aquesta etapa que s’obre davant nostre”, ha conclòs.