"Mori el periodisme" per Nicolas Sarkozy

Nou pas del president francès Nicolas Sarkozy en la seva croada per rescatar la premsa de la profunda crisi per la que passa. Reunits en els Estats Generals de la premsa Sarkozy els donà la recepta: més intervencionisme i regulació d’Internet per acabar amb la premsa lliure. Ho explica el periodista Juan Varela al digital […]
Imatge destacada

| Publicat el 23/01/2009

Nou pas del president francès Nicolas Sarkozy en la seva croada per rescatar la premsa de la profunda crisi per la que passa. Reunits en els Estats Generals de la premsa Sarkozy els donà la recepta: més intervencionisme i regulació d’Internet per acabar amb la premsa lliure. Ho explica el periodista Juan Varela al digital Soitu.
Nicolas Sarkozy
El pla de rescat, segons explica Rue89, preveu invertir sis-cents milions d’euros en tres anys, doblar la publicitat institucional, diaris gratuïts per als menors de 12 anys durant un any (la Generalitat de Catalunya ja ho fa) retallar les despeses de distribució, un nou “contracte social” i la intenció d’equiparar als editors de mitjans informatius digitals als de la premsa tradicional. És la forma que té Sarkozy de controlar mitjans i periodistes. “El Estado y el periodismo refugiados en el Palacio de las Tullerías“, escriu Varela. En resum, Sarkozy proposa:

No cal anar tan lluny per comprovar com el govern de casa nostra reparteix milions d’euros als mitjans de comunicació per “contribuir a vertebrar l’espai català de comunicació, a enriquir el patrimoni cultural del país i a enfortir la cohesió social”. Oficialment la Generalitat ho anomena “Política de suport als mitjans de comunicació”. Al 2005 (no he trobat dades més noves), el Govern va destinar 11,5 milions a ajudar mitjans i publicacions periòdiques.
Si el periodismo independiente tiene que depender del Estado, muera el periodismo. (Juan Varela).