MTV publica tota la seva biblioteca de vídeos musicals

Excel·lent notícia pels amants de la música i els videoclips: la cadena de vídeos musicals MTV acaba de publicar el portal MTV Music, on estan disponibles de forma gratuïta tots els videoclips de l’extens arxiu de la cadena musical número 1 al món. A més permet portar els vídeos (embed) a qualsevol pàgina web i tenen la seva pròpia API per la gestió del contingut. Sens dubte MTVmusic.com pot esdevenir un gran competidor a YouTube, tot i les importants diferències entre ambdos serveis. Precisament ViaCom, empresa propietària de MTV, va denunciar YouTube per infracció de copyright demanant 1000 milions de dòlars en danys.
La televisió s’ha traslladat a Internet. Qui encara ho dubtava aquí en té una mostra. MTV, cadena musical per excel·lència amb franquícies per tot el món aposta per Internet. Els anunciants i el públic estan a la xarxa. La televisió per UHF o satèl·lit ha mort. Un bon exemple d’aquesta aposta per la xarxa és Joost.
MTV començava les seves emissions al 1981 revolucionat el món de la televisió: naixia com la primera cadena que basava el 100% de la seva programació en l’emissió de videoclips. El primer videoclip que es va poder veure va ser The Buggles, “Video Killed the Radio Star”. Curiosament aquest és el videoclip més vist durant el primer dia d’estrena del web Mtvmusic.com
http://media.mtvnservices.com/mgid:uma:video:mtvmusic.com:18123

The Buggles |MTV Music