Organitzar l’immens arxiu d’Internet

Un diari perd el seu valor el dia després de la seva publicació però Internet és un altre món. Internet és molt més que immediatesa. Internet és un immens arxiu d’informació on res es perd i gràcies a la feina dels cercadors tot queda enregistrat. Qualsevol persona a cop de click pot accedir a una […]
Imatge destacada

| Publicat el 30/09/2008

Un diari perd el seu valor el dia després de la seva publicació però Internet és un altre món. Internet és molt més que immediatesa. Internet és un immens arxiu d’informació on res es perd i gràcies a la feina dels cercadors tot queda enregistrat. Qualsevol persona a cop de click pot accedir a una notícia de 1996 (els inicis de la Internet domèstica) o retrocedir més enllà en el temps gràcies a les hemeroteques digitalitzades.
Els que escrivim un blog hem de pensar també en deixar la nostra petjada a la xarxa i per això és important de facilitar les eines perquè els nostres lectors puguin anar d’un lloc a un altre del blog sense perdre’s. A més una entrada escrita fa un any pot ser avui encara molt útil. Les “etiquetes” (tags en anglès) en poden ajudar a classificar correctament la informació del blog i són de gran ajuda pel lector. Però no hem d’oblidar d’oferir la possibilitat de navegar per l’arxiu del blog, que pot estar classificar per mesos o per categories. També resulta útil disposar d’un arxiu complert de tot el blog, on en una mateixa pàgina es puguin veure totes les entrades publicades des de l’obertura del blog fins a l’actualitat.
Tot això és per anunciar-vos que gràcies a l’ajuda dels companys del blog WordPresscat.com he pogut crear una pàgina amb l’arxiu de totes les entrades d’aquest blog, que ja arriben a les 458, escrites en poc més d’un any de vida. Els companys de WordPresscat.com m’han ajudat a detectar un error (bug) de la versió 2.6 de WordPress que impedia poder crear una pàgina amb l’arxiu del blog. L’explicació del bug la trobareu en el següent enllaç. Si voleu crear un arxiu pel vostre blog, sempre i quant utilitzeu WordPress, podeu seguir els senzills passos que expliquen al blog AyudaWorpress.com. Si teniu problemes, pot ser que hàgiu de solucionar primer el bug abans esmentat.