Per què SOPA no és tolerable

Aquest dijous 15 de desembre és el dia en que el Comitè Judicial del Congrés dels Estats Units d'Amèrica està discutint SOPA (Stop Online Piracy Act), projecte de llei que de ser aprovat limitarà greument les llibertats a la xarxa.
Imatge destacada

| Publicat el 15/12/2011

Aquest dijous 15 de desembre és el dia en que el Comitè Judicial del Congrés dels Estats Units d’Amèrica està discutint SOPA (Stop Online Piracy Act), projecte de llei que de ser aprovat limitarà greument les llibertats a la xarxa. Com ja hem dit en aquest blog, l’aprovació d’aquesta llei tindrà efectes perjudicials per a tot el món, perquè els Estats Units d’Amèrica controlen bona part de la infraestructura d’Internet. La llei planteja una censura a gran escala d’Internet, sota el pretext de la lluita contra la pirateria informàtica.

Christopher Dombres (cc-by via Flickr)
Christopher Dombres (cc-by via Flickr)

Estem a les portes d’una Internet amb fronteres. Amb SOPA, els Estats Units d’Amèrica volen posar sota el seu control la xarxa. Un atemptat contra la llibertat d’expressió i també contra la sobirania dels Estats.

SOPA es una ley peligrosa Amenaza el sector más vibrante de nuestra economía — el comercio en Internet. [..] Tiene muchas infirmezas constitucionales además de ser potencialmente peligrosa para la estabilidad y seguridad del sistema de direccionamiento en Internet, también afectará la política exterior de Estados Unidos y el apoyo a la libertad de expresión en Internet en todo el mundo.

La Wikipedia està promovent una campanya de protesta contra SOPA. Asseguren que si s’aprova la llei, aquesta important web haurà de tancar. Geof Brigham recull de forma molt clara i detallada per què SOPA és terrible (traducció a l’espanyol d’ALT1040):
Nos han pedido nuestra opinión legal, así que diré mi opinión sobre la nueva versión de SOPA, la cual sigue siendo una amenaza a la libertad de expresión en Internet.

Encara haurem d’esperar unes hores per saber si SOPA és aprovada.