Puig, Fernández-Díaz, Cameron i Obama

Què tenen en comú Felip Puig, Jorge Fernández-Díaz, David Cameron i Barack Obama? Als quatre polítics els uneix una concepció molt restrictiva d’Internet. La base del seu discurs és que Internet és un niu de delinqüents. Aquests polítics veuen criminals per tot arreu i creuen que el principal culpable és, evidentment, Internet. El més preocupant és que les al·lucinacions d’aquests homes posen en el punt de mira un mitjà de comunicació mundial que res té a veure amb allò que ells asseguren.
Sota el pretext de la lluita contra la “violència urbana”, a Espanya, però molt especialment, a Catalunya, s’està creant un estat d’opinió favorable a declarar culpable d’integració criminal a una persona pel sol fet d’haver dit no sé què a Internet. A més el conseller Felip Puig, admetent que “l’actual sistema de seguretat no fa por“, va mostrar-se favorable a la censura i la persecució penal de tots aquells que s’atrevissin a qüestionar el “sistema” a Internet perquè no li tenen por. Com que la població no té por, cal mà dura i recórrer a reformar, per enèsima vegada, el Codi Penal.

Internet censura
Ciutadans vigilats a Internet

A Gran Bretanya i els Estats Units no estan millor que nosaltres

A Gran Bretanya, com que els seus ciutadans tampoc tenen por del sistema de seguretat (recordin les imatges del passat mes d’agost), el govern proposa rastrejar tot el que facin els britànics a Internet, al telèfon mòbil i al correu electrònic. Cameron vol atorgar la potestat als serveis d’intel·ligència de vigilar als ciutadans i d’obtenir la seva informació personal i privada. Atac als drets fonamentals dels ciutadans? No, protecció als ciutadans. És el mateix que deuen pensar els dirigents de la Xina o l’Iran.
Per últim, Barack Obama, després del fallit intent d’aprovar SOPA, presenta un projecte de llei que va més enllà d’aquell i que suposaria una invasió de la privacitat sense precedents. En aquest cas als Estats Units, al discurs de la lluita contra la criminalitat organitzada a través d’Internet, se li afegeix un agreujant: la infracció de la propietat intel·lectual.
En tots els casos sempre hi ha un objectiu clar: silenciar Internet, desprestigiar-lo i criminalitzar a tot aquell que en faci un ús “no volgut” pels governs. Perquè volen convertir Internet en una televisió, oferint continguts perfectament controlats, mastegadets i a punt per ser digerits per part d’un públic dòcil, callat, obedient i analfabet.