Què és la neutralitat d'Internet?

Què passaria si un dia el vostre proveïdor d’accés a Internet us preguntés quin ús doneu de la vostra connexió a la xarxa per tal d’aplicar-vos un determinat paquet d’accés on només poguéssiu llegir el correu electrònic i navegar per pàgines web sobre informació meteorològica? És un exemple extrem, però que alguns operadors dels Estats […]
Imatge destacada

| Publicat el 02/01/2009

Què passaria si un dia el vostre proveïdor d’accés a Internet us preguntés quin ús doneu de la vostra connexió a la xarxa per tal d’aplicar-vos un determinat paquet d’accés on només poguéssiu llegir el correu electrònic i navegar per pàgines web sobre informació meteorològica? És un exemple extrem, però que alguns operadors dels Estats Units ja estan començant a plantejar davant la saturació de les xarxes de telecomunicacions. Davant aquest problema, els ISP opten per la solució fàcil: en comptes d’invertir per millorar les seves xarxes, limiten l’ús que els usuaris poden fer d’Internet.
Aquesta pràctica va en contra de la denominada “neutralitat d’Internet“. Genís Roca en parla al seu blog d’una forma molt didàctica, aporta exemples i possibles solucions. Vilaweb entrevistà l’octubre passat a Timothy Berners-Lee, inventor de la web i un dels defensors de la neutralitat d’Internet.