Què és SOPA? El futur d'Internet està a les seves mans

“Imagina’t un món sense coneixement lliure”, diu un missatge en lletres blanques sobre un fons negre quan s’intenta accedir als continguts de la Wikipedia en anglès. És la seva forma de protestar contra l’aprovació al Senat nord-americà del projecte de llei conegut com a SOPA, que vol dir “Stop Online Piracy Act“.

“La comunitat de la Wikipedia ha decidit apagar la versió en anglès de la Wikipedia durant 24 hores en protesta per les propostes de legislació dels Estats Units”, explica la Fundació Wikimedia al seu blog. Segons la Fundació, si finalment s’aprova el projecte SOPA segons la versió que es debat al senat nord-americà, “es danyarà la internet lliure i oberta i es proporcionaran noves eines per a la censura de llocs web internacionals dins els Estats Units”.

En la lluita contra aquesta normativa, Wikipedia s’ha unit a grans empreses del sector com Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay o Linkedin, entre altres, en una plataforma anomenada Netcoalition.com.


Infografía creada per «Derecho a leer. Vist a Deugarte.com