Qui vol acabar amb la neutralitat a Internet?

El debat sobre la neutralitat d'Internet torna a ser viu. Des de fa un mesos no es parla d'altre cosa als blogs i mitjans especialitzats. Tot això perquè a començaments d'agost Google i Verizon (el major proveïdor d'Internet a USA) van anunciar els seus plans per limitar l'accés dels usuaris a la xarxa (comunicat oficial).
Imatge destacada

| Publicat el 20/09/2010

El debat sobre la neutralitat d’Internet torna a ser viu. Des de fa un mesos no es parla d’altre cosa als blogs i mitjans especialitzats. Tot això perquè a començaments d’agost Google i Verizon (el major proveïdor d’Internet a USA) van anunciar els seus plans per limitar l’accés dels usuaris a la xarxa (comunicat oficial). L’Electronic Frontier Fondation explica amb majors detalls els plans d’aquestes dues importants empreses del sector de la comunicació. En teoria les dues companyies defensen la neutralitat d’Internet però la limiten només a la Internet fixa (aquella que té lloc des d’un ordinador físic connectat a la xarxa via ADSL o cable), obrint les portes a crear una Internet limitada pels dispositius mòbils.

Neutralitat d'Internet. Així serà la nostra connexió si s'aplica la discriminació de la xarxa
Neutralitat d’Internet. Així serà la nostra connexió si s’aplica la discriminació de la xarxa

 
És el perill de crear “dues Internets” com bé explica una notícia publicada setmanes enrere al diari El Mundo. De la mateixa manera El País es pregunta “Qui vol acabar amb la neutralitat a Internet?“, un reportatge extens però de lectura recomanable. A Espanya operadors com Telefónica també han plantejat en reiterades ocasions limitacions d’accés a la xarxa per als seus usuaris.