Reiniciant el blog

Com anunciava el passat 28 de juliol després d’un temps d’inactivitat aquest blog torna. Vaig prometre tornar el 7 de setembre, però finalment ha estat el 14, una setmana després del previst. Tornem el mateix dia en que a casa nostra 1.204.040 alumnes comencen un nou curs escolar. S’ha d’admetre que després d’unes llargues i […]
Imatge destacada

| Publicat el 04/09/2009

Com anunciava el passat 28 de juliol després d’un temps d’inactivitat aquest blog torna. Vaig prometre tornar el 7 de setembre, però finalment ha estat el 14, una setmana després del previst. Tornem el mateix dia en que a casa nostra 1.204.040 alumnes comencen un nou curs escolar. S’ha d’admetre que després d’unes llargues i intenses vacances, tornar a les obligacions del dia a dia costa. Mai m’he imposat com una obligació el fet d’escriure al blog, però després de tantes setmanes sense fer-ho, tornar-s’hi a posar costa. Potser és cosa del síndrome post-vacacional que tot ho fa més dur. Em fa especial il·lusió reemprendre l’activitat a pocs dies de celebrar el segon aniversari del blog. Comencem avui una nova temporada del blog amb l’esperança i la intenció de mantenir-lo actiu per molts anys més. No prometo actualitzar-lo amb els ritmes diaris de mesos enrere, però faré l’esforç de comunicar-me amb tots vosaltres tantes vegades com sigui possible.
La nova temporada es presenta amb novetats. Malgrat que a grans trets aquest blog no presentarà gaires diferències, voldria fer esment a quatre idees al voltant de les quals girarà el nou curs blocaire. Elliot.cat torna i a partir d’ara explorarà nous temes i formats, sense abandonar els que ja ha tractat fins el moment. Aquesta nova orientació ve marcada per la fi d’una etapa molt intensa i important com a alumne a l’Autònoma i l’inici d’una nova aventura com a estudiant de tercer cicle a la Pompeu Fabra. Per això vull convertir aquest blog en un espai més acadèmic, tot parlant d’aquells temes amb els que em trobaré dia a dia a la universitat i que tinguin relació amb la història. Això no vol dir que s’abandonin els comentaris d’actualitat sobre els atacs contra la llibertat a la xarxa, la legislació sobre la propietat intel·lectual, el futur del periodisme, les xarxes socials i tants i tants temes que dia a dia ens preocupen.
wordpress
Aquests dies, abans d’inaugurar el nou curs universitari (comencem el 13 d’octubre), els dedicaré a fer un resum de tot allò que aquest estiu ha estat notícia. L’activitat blocaire durant el mes d’agost ha disminuït força, però per sort alguns blocaires ens han continuat oferint excel·lents articles dels que en vull fer esment durant aquests dies. Serveixi per fer el resum de l’estiu 2009. Demà hi començarem.
No us he dic que a partir del proper dilluns començo a treballar com a professor d’història de Catalunya. Un nou repte que agafo amb moltes ganes. En tindreu notícies. Bona tornada a la feina!