Reinvindicar l’accés a l’habitatge és un delicte?

A cada manifestació, acte o concentració organitzada per moviments populars que acaba amb violència els mass-media del poder s’aprofiten i centren la seva mirada cap a aquests violents, violents que per altra banda no tenen res a veure amb els moviments populars que s’expressen de forma democràtica i pacífica per mostrar el seu malestar per […]
Imatge destacada

| Publicat el 16/10/2006

A cada manifestació, acte o concentració organitzada per moviments populars que acaba amb violència els mass-media del poder s’aprofiten i centren la seva mirada cap a aquests violents, violents que per altra banda no tenen res a veure amb els moviments populars que s’expressen de forma democràtica i pacífica per mostrar el seu malestar per algun tema en concret, com pot ser el medi ambient, la vivenda, el dret a l’educació gratuïta de qualitat…
Per què als mitjans els interessa criminalitzar els moviments socials que res tenen a veure amb la violència? El poder té por de que els missatges contraris al sistema arribin a la gent. Lesreivindicacions tan raonables com les que en aquest moment està fent l’Assemblea Popular per un Habitatge Digne en contra de l’especulació immobiliària i els preus abusius de l’habitatge no interessen als governants, governants que entren en la campanya electoral, que es centrarà com no podia ser d’altra forma en atacar als adversaris polítics i res més. Els problemes que ens afecten als ciutadans, i el de l’habitatge és el més greu, no entraran en campanya.
I això enllaça amb la decisió de suspendre la cimera de ministres europeus d’Habitatge que havia de començar a Barcelona. Ens han venut la moto de que la cimera no es pot realitzar per problemes de seguretat. Quins problemes? El problema real és que als polítics catalans no els interessa parlar d’habitatge i no els interessa perquè no tenen ni idea ni ganes de solucionar aquest problema. No és problema ni de ser de dretes ni d’esquerres. L’esquerra catalana d’aquesta país és la que menys l’interessa acabar amb el problema de l’habitatge. Els ajuntaments catalans governats pels socialistes fa anys que fan negoci amb el sól. És la seva major font d’ingressos i una cosa va amb l’altre. Si els preus dels pisos baixen els ajuntaments veurien minvada la seva important font d’ingressos. A ningú els interessa.
L’1 de novembre ens toca votar els que diuen ser els nostres representants. La legislatura passarà i l’habitatge seguirà sent un problema greu en el nostre país.