Els sindicats i la vaga de funcionaris

Èxit o fracàs de la vaga general del sector públic del passat dimarts 8 de juny? Raons no falten per anar a la vaga, però comparteixo totalment la opinió del blocaire David Rodríguez quan diu que: I és que si una cosa ha evidenciat aquesta protesta és la creixent desafecció dels treballadors davant dels sindicats, […]
Imatge destacada

| Publicat el 10/06/2010

Èxit o fracàs de la vaga general del sector públic del passat dimarts 8 de juny? Raons no falten per anar a la vaga, però comparteixo totalment la opinió del blocaire David Rodríguez quan diu que:

I és que si una cosa ha evidenciat aquesta protesta és la creixent desafecció dels treballadors davant dels sindicats, els quals són percebuts per molts ells com un òrgan parapúblic que, lluny de defensar els seus interessos, sembla massa proper a organismes com la SGAE. I de raons no els falten.  Centenars de milers de treballadors han vist en els darrers dos anys els seus sous rebaixats un 10, un 15 o un 20%. O fins i tot van veure com la seva feina desapareixia, molts cops perquè l’empresa on treballaven “moria” víctima dels retards en el pagament de clients institucionals i de la desaparició del crèdit bancari. Llevat d’alguna gran empresa del sector automobilístic, la presència dels sindicats fou testimonial, si és que aparegueren per l’empresa.

Està clar que els treballadors comencen a veure el que molts ja fa temps que advertim: els sindicats grocs estan al servei del govern de torn (PP o PSOE) i la patronal, governada per l’empresari més corrupte del país i, evidentment, no són cap instrument útil pels treballadors.
Més enllà de CCOO o UGT, sindicats completament inútils, existeixen d’altres que sí estan al servei dels i les treballadores. Estic pensant en la CGT, la CNT o d’altres.