Sis anys d'èxit de Menéame

Ricardo Galli és juntament amb Benjamí Villoslada, fundador del web Menéame.net, un agregador social de notícies que avui compleix sis anys de vida. Per qui no conegui el funcionament d’aquest web, la Viquipèdia catalana ens explica que “quan un usuari envia una notícia, aquesta passa a una secció especial anomenada Cua de pendents visible per […]
Imatge destacada

| Publicat el 07/12/2011

Ricardo Galli és juntament amb Benjamí Villoslada, fundador del web Menéame.net, un agregador social de notícies que avui compleix sis anys de vida. Per qui no conegui el funcionament d’aquest web, la Viquipèdia catalana ens explica que “quan un usuari envia una notícia, aquesta passa a una secció especial anomenada Cua de pendents visible per tots els usuaris i des d’on serà votada per aquests. Tan els registrats com els anònims poden votar notícies (a diferència de Digg), però només els registrats poden votar-les negativament i comentar-les”.
Menéame.net és un web d’èxit a la xarxa hispana. Per moltes persones, servidor mateix, la visita diària en aquest web és des de fa molts anys imprescindible. Per què? Crec que Menéame és un excel·lent mesurador de l’estat d’ànim de la Internet de parla castellana. Ràpidament pots conèixer entrant a aquest web els temes d’actualitat que més interessen als internautes, perquè precisament són aquests els que filtren les notícies i decideixen quines han d’aparèixer a la portada. És una democràcia assembleària a la xarxa, perquè per arribar a la portada una notícia ha de ser votada per un número determinat d’usuaris.
Aquest és l’autèntic valor del web. La diferència amb els mitjans de comunicació és que les notícies que apareixen a Menéame no ho fan seguint una determinada línia editorial o d’empresa, sinó simplement la voluntat dels usuaris. Es trenca per tant el vell monopoli que tenien els mitjans de comunicació de seleccionar les notícies que a ells els interessen. A Menéame són els usuaris els qui tenen aquest poder.
Llarga vida a Menéame i enhorabona des d’aquí als fundadors i usuaris del web pels sis anys d’existència.