Softcatalà, 10 anys treballant a favor de la normalització del català


El 2 d’octubre del 1998 es presentava públicament l’associació sense ànim de lucre Softcatalà. Han passat 10 anys d’aquella data i s’ha de felicitar els membres i col·laboradors de l’associació per l’excel·lent feina que durant aquest temps han fet a favor de la normalització del català en l’àmbit de les noves tecnologies i també per la forta aposta que han fet des del primer moment pel programari lliure. Molt populars van ser les traduccions al català del navegador Nestcape, després Mozilla, el paquet ofimàtic OpenOffice… i tants d’altres programes que han ajudat a incorporar la nostra llengua als ordinadors de tots nosaltres. Per conèixer millor la història de Softcatala podeu entrar al seu web.
Per celebrar els deu anys de vida han organitzat un acte el divendres 3 d’octubre a Barcelona on hi haurà xerrades i un petit piscolabis. Des de la organització es convida a col·laboradors, usuaris, simpatitzants i a tot aquell que tingui interès a atansar-s’hi. Qui hi vulgui assistir es pot registrar al web de l’esdeveniment.
Durant els seus anys d’existència, Softcatalà ha rebut nombrosos premis i mencions, entre els quals destaquen el Premi Nacional d’Internet que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, el premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística, el Premi Nacional de Cultura 2005, o el premi Arrova; tots ells en reconeixement a la seva tasca i trajectòria.
Lloc i hora
Dia 3 d’octubre a les 19h al Museu d’Història de Catalunya.
Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
08003 BARCELONA (Barcelonès)
Agenda

  • 19.00h Benvinguda al museu i a l’esdeveniment per Agustí Alcoberro (director del Museu d’Història de Catalunya) i Marc Belzunces (Softcatalà).
  • 19.15h Jordi Bosch (Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat). Llengua, TIC i administració pública.
  • 19.30h Assumpció Maresma (Vilaweb). Oportunitats del català als nous formats a les TIC.
  • 19.45h Òscar del Pozo Triscon (Google). Futur de les aplicacions a Internet per a llengües minoritàries i la visió de Google al respecte.
  • 20.00h Jordi Mas (Softcatalà). Reptes de futur per a Softcatalà.
  • 20.15h Comença la festa al Bar del terrat.