Elliot Fernandez

Front-End Developer

Un altre periodisme era possible amb Soitu.es

El diari digital Soitu.es anuncia el seu tancament. Soitu.es ha estat 22 mesos a la xarxa fent realitat allò que alguns creiem (i encara creiem): que és possible fer un altre tipus de periodisme.

Elliot Fernandez | Posted on 31/10/2009

 
Un Twitt de l’Esther del Campo em posava sobre avís el passat dimarts: el digital Soitu.es anunciava el seu tancament. Soitu.es ha estat 22 mesos a la xarxa fent realitat allò que alguns creiem (i encara creiem): que un altre periodisme és possible. Van estrenar-se oficialment el 27 de desembre de 2007. Qui us escriu ha estat lector habitual d’aquest digital des de la data de la seva obertura i fins i tot hi vaig participar, durant un temps, com a usuari.
M’agradava llegir els blogs d’en Juan Varela (Sociedad Cableada), en Francis Pisani (Transnets) i en Juan Freire (Piel Digital) i d’altres que ja feia temps que no estaven en actiu com el Blog de Anatoli. El tractament informatiu de l’actualitat que es feia des de Soitu per part dels seus periodistes i col·laboradors era molt diferent al de la resta de mitjans tradicionals. Suposo que per això m’hi vaig enganxar. I per això el màxim accionista del diari, el BBVA, ha decidit tancar l’aixeta. Prefereixen apostar pel model tradicional de periodisme. Com diu Antonio DelgadoCada día tengo mas claro que el medio que me gustaría leer solo existe en mi cabeza”.

Soitu.es s'acomiada de la seva audiència

Captura de pantalla del mitjà digital “Soitu.es” en el moment de tancar


Un altre periodisme era possible amb Soitu.es. Perdem un gran mitjà de comunicació. Els lectors ens quedem una mica més orfes d’informació. Sempre ens quedarà l’Utoi de Soitu, que encara funciona.